Pla pilot en marxa a les Terres de l'Ebre per ajudar a l'emancipació i integració de joves en situació de vulnerabilitat

Els consells comarcals i l'Ajuntament de Tortosa i Amposta aproven el conveni per implementar el projecte Sostre 360

per Redacció, Amposta | 24 de setembre de 2021 a les 16:59 |
Ple del consell comarcal del Baix Ebre. | Cedida
El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el conveni de col·laboració amb els consells comarcals de l'Ebre i els ajuntaments de Tortosa i Amposta per posar en marxa el projecte Sostre 360. És un programa per ajudar a l'emancipació i la integració social de joves d'entre 18 i 25 anys, en situació de vulnerabilitat, que el departament de Drets Socials implanta com a prova pilot a les Terres de l'Ebre. El consell del Baix Ebre l'ha adjudicat a la Fundació Blanquerna que l'implementarà des d'este octubre fins a final de l'any que ve. 

El projecte Sostre 360º oferirà prestació a una vintena d'usuaris de les Terres de l'Ebre, una prestació que consistirà en: orientació formativa i laboral; acompanyament en l'autonomia personal; suport en processos administratius, legals i judicials; acompanyament en l'àmbit de salut i prestació d'habitatge. "Es tracta d'una actuació conjunta entre administracions que permetrà donar una resposta integral a un col·lectiu que necessita un acompanyament per trobar el seu camí", ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.


El ple també ha aprovat una modificació de crèdits del pressupost de l'exercici 2021 per col·laborar amb l'organització dels actes de Tortosa, 33a Ciutat Gegantera de Catalunya; la Taula de Salut Mental de les Terres de l'Ebre i el Congrés de Turisme Terres Lab.

Un altre dels acords ha estat l'aprovació de les bases i la convocatòria d'ajuts per a assistència a llars d'infants i per a llibres i material curricular el curs 2021-2022.


El plenari també ha donat llum verd a una proposta de presidència per exigir mesures que frenen l'escalada de preus de l'electricitat. El text, que ha rebut el suport de tots els grups comarcals, insta el govern de l'Estat a reestructurar l'actual model energètic definint nous mecanismes de control públic, lliure d'oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent. També s'insta el govern de l'Estat a ampliar la cobertura del bo social. Per la seua banda, el Consell Comarcal es compromet a executar actuacions d'estalvi energètic en els equipaments comarcals.

També s'ha aprovat una altra proposta de presidència per promoure l'acollida i l'asil de persones refugiades de l'Afganistan i per la defensa dels drets humans, amb el suport de tots els grups.

En l'apartat de mocions, el ple ha aprovat, per unanimitat, una moció del grup comarcal d'Esquerra Republicana de rebuig al projecte de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues.

Suport al president Carles Puigdemont

El ple ordinari de setembre, que s'ha celebrat de forma presencial, ha començat amb la lectura del manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de suport a l'eurodiputat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, detingut la passada nit per la policia italiana.

 

Participació