La Guàrdia Civil investiga un veí de l'Ampolla per maltractament animal

L'investigat havia desatès a set gossos, que es trobaven amb falta d'alimentació i aigua, i algun d'ells va necessitar assistència veterinària urgent

Aguaita.cat
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:00h
La Guàrdia Civil amb un dels gossos
La Guàrdia Civil amb un dels gossos | Cedida
Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, han pres declaració com investigat a un veí de l'Ampolla com a autor de diversos delictes de maltractament animal, en haver desatès els animals de la seua propietat, algun dels quals va arribar fins i tot a necessitar atenció veterinària urgent.

Els fets es remunten als primers dies d'agost quan s'inicia una investigació que va començar quan agents de SEPRONA de Tarragona, a través d'un particular, van tenir coneixement de les males condicions en què es trobaven diversos gossos de caça en una finca particular del terme municipal de l'Ampolla.

Un cop localitzada la finca es va descobrir una instal·lació, que albergava set gossos lligats mitjançant cadenes, i que no complia els nivells mínims exigits per al benestar dels animals. Els gossos malvivien amb alimentació insuficient i inadequada, escassetat d'aigua, que estava bruta i amb insectes, i amb absència d'elements de protecció davant inclemències meteorològiques.

Els gossos no figuraven registrats en cap base, el seu estat general era dolent, amb molts paràsits i alguns d'ells amb ferides al cos. Després de ser localitzat el propietari i mantenir una entrevista, se li va proporcionar informació sobre la seua situació, oferint-li la possibilitat de cedir-los a alguna protectora, per procurar-los acollida o adopció. El propietari es va negar rotundament, comprometent-se a esmenar les deficiències que presentaven els animals i les instal·lacions en les quals els acollia.

Els agents van deixar passar un temps prudencial al propietari, durant el qual van realitzar una vigilància exhaustiva de la situació dels gossos, i després de comprovar que seguia igual, se li va comunicar, que en cas de no ocupar les necessitats dels animals, se li podria imputar un delicte de maltractament animal.

Finalment a finals d'agost, després de comprovar que no s'havia posat remei a la situació, ni tingut cap mena de cura dels animals, es va procedir a la presa de declaració, en qualitat d’investigat de l'amo dels gossos per un presumpte delicte de maltractament animal, quedant estos en les instal·lacions de l'entitat col·laboradora SERPROANIMAL a disposició de l'autoritat judicial.