L'Ajuntament d'Ascó crea una Comissió per revalorar el patrimoni cultural

Hi podran participar estudiosos locals, tècnics municipals i representants de diferents institucions

per Aguaita.cat, Ascó, Ribera d'Ebre | 13 de setembre de 2021 a les 12:00 |
Reunió entre la la nova directora territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre i l'Ajuntament d'Ascó | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Esta setmana s’ha rebut la visita a Ascó de la nova directora territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, a la qual se li va presentar el reglament del que serà la Comissió Cívica del Patrimoni Cultural d’Ascó, que tindrà per objecte vetllar i posar en valor el patrimoni local. En esta comissió hi podran participar estudiosos locals, tècnics municipals i representants de diferents institucions, entre les quals, es compta amb la Generalitat de Catalunya, a través de la delegació territorial de Cultura a l’Ebre.

La visita d'Almuni a l'Ajuntament d'Ascó es tracta d'una primera trobada de treball en què s’han tractat alguns dels temes patrimonials que ara per ara es troben damunt la taula del govern municipal.


Durant la reunió, també es van visitar dos elements patrimonials d’Ascó que en els darrers temps s’han posat en valor: l’antiga mesquita i els banys àrabs. Així, Almuni va poder conèixer de primera mà l’estat de conservació i es van establir els passos a seguir en els pròxims temps, començant per la seua declaració com a BCIL (béns culturals d’interès local).

Victòria Almuni va estendre la mà per establir sinergies de col·laboració i suport en les línies de treball que des de l’Ajuntament s’està desenvolupant en matèria de Patrimoni Local.

 

 

Participació