Carme Forcadell: «Estic convençuda que la ciutadania continuarà empenyent els representants polítics»

L’expresidenta del Parlament i de l’ANC dicta la conferència de la Diada en el primer acte institucional des que va sortir de la presó

Carme Forcadell, en la conferència institucional per la Diada.
Carme Forcadell, en la conferència institucional per la Diada.
Sílvia Berbís
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:39h
L’expresidenta del Parlament de Catalunya i de l’Assemblea Nacional Catalana, la xertolina Carme Forcadell, ha encapçalat este dijous a Tortosa l’acte institucional de la Diada convocat per la delegació del Govern a l’Ebre. Forcadell ha dictat la conferència central durant la qual s’ha mostrat “agraïda i emocionada” pel fet que era per a ella el primer acte institucional després de 39 mesos de presó, segons ha recordat. La líder independentista  condemnada pel Suprem per sedició en considerar que va tindre un paper decisiu en el procés català, ha instat la ciutadania a continuar mobilitzant-se en “una Diada de llibertat però també de futur, perquè el projecte de Catalunya és essencialment un projecte de futur”, ha apuntat. Així mateix, s’ha mostrat convençuda “que la ciutadania continuarà empenyent els representants polítics per aconseguir una Catalunya independent, lliure i feminista”.
 

L'acte s'ha dut a terme a la plaça dels Dolors de Tortosa. Foto: S.B.


El camí però, ha admès moments abans de la conferència, “és molt llarg, massa, més llarg del que ens pensàvem” però ha apuntat que “en els últims anys una majoria ha decidit avançar més ràpidament”. “Des del 2012 el poble català ha marcat el camí i els representants polítics l’han institucionalitzat”, per això ha recordat que “en democràcia són els ciutadans els que decidixen, a les urnes però també als carrers”, esperonant la ciutadania a continuar mobilitzada davant “un estat i uns tribunals que no accepten l’anhel de llibertat de Catalunya, i que en democràcia ens coarten la llibertat per parlar, per manifestar-nos, per votar”. Així mateix, ha assegurat que tot i que “alguns ho paguem car, no cedirem encara que ens amenacen amb el pes de la Justícia; Catalunya no renunciarà a les seues llibertats”, ha assegurat.

Per la seua banda, el delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, ha afirmat que amb l’acte es pretenia també fer un “reconeixement com es mereix” a Carme Forcadell, de qui ha dit que “simbolitza més que ningú la transformació democràtica, feminista i el concepte de Terres de l’Ebre”, tot afegint que ha estat un “referent a l’Ebre per la seua contribució en el camí massa llarg de recuperació de la llibertat nacional”.

L’acte institucional de la Diada s’ha tancat amb la interpretació de l’himne nacional per part del jove violoncel·lista ampostí David Rebull.
 

David Rebull, al violoncel.