El risc de rebrot segueix baixant a l'Ebre, però es manté la «tensió» hospitalària

Este dijous s'han confirmat 67 casos positius més que en el balanç anterior

Actualment hi ha 24 pacients ingressats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, dels quals 4 a l'UCI.
Actualment hi ha 24 pacients ingressats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, dels quals 4 a l'UCI. | HTVC
Aguaita.cat
29 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:10h
El risc de rebrot i la velocitat de contagi segueixen baixant a les Terres de l'Ebre, pel qual sembla que la cinquena onada deixa enrere el territori. Així i tot, els índexs epidemiològics encara registren nivells molt alts: el risc de rebrot, per exemple, està en 511 punts, molt alt, tot i que la setmana passada era de 817; mentre la velocitat de contagi (Rt) és de 0,82. Paral·lelament, este dijous s'han detectat 67 casos positius més que en el balanç anterior, pel qual la regió sanitària de les Terres de l'Ebre acumula, des de l'inici de la pandèmia, 12.887 casos confirmats per PCR o TA i 13.294 si es tenen en compte totes les proves.

La incidència a 7 dies és de 268. El 12,14% de les proves que es fan surten positives. Segons la regió sanitària, actualment hi ha 24 pacients ingressats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, dels quals 4 es troben a l'UCI, i sis dels pacients ingressats tenen menys de 40 anys. A l'Hospital de la Santa Creu de Jesús també hi ha sis persones ingressades amb covid-19. En esta regió han mort 181 persones des de l'inici de la pandèmia.

Quant a les vacunes, a l'Ebre hi ha un 64,5% de la població amb la primera dosi administrada, mentre que un 54% ja tenen la segona i, un 58,7% (comptabilitzant aquí els que han rebut la Janssen i els menors de 65 anys que van passar la covid-19 abans de vacunar-se) que han rebut la segona dosi la pauta completa.