Tortosa clou el Renaixement adaptat amb una participació del 90%

Una vintena d'espectacles repartits per tota la ciutat han "mantingut l'essència del Renaixement", del 22 al 25 de juliol

Un dels espectacles que es van poder veure en l'edició adaptada de la Festa del Renaixement de Tortosa.
Un dels espectacles que es van poder veure en l'edició adaptada de la Festa del Renaixement de Tortosa. | Cedida
Aguaita.cat
26 de juliol del 2021
Valoració positiva del Ban de la Festa del Renaixement de Tortosa, una edició adaptada a les mesures sanitàries que, així i tot, ha repartit una vintena d'espectacles pels espais de la capital del Baix Ebre, del 22 al 25 de juliol. "No ha sigut com una Festa del Renaixement com la coneixem, amb desfilades, tavernes i mercat d'època, però hem pogut mantenir l'essència del Renaixement amb un seguit de propostes fetes per gent de la ciutat que han comptat amb un elevat seguiment", detallava l'alcaldessa, Meritxell Roigé. De fet, Roigé apuntava que els espectacles han tingut una ocupació mitjana de gairebé el 90%, el que consideren "un bon registre" malgrat que ha calgut reduir el nombre d'espectadors.

Per la seva banda, l'organització de la festa també valorava positivament esta edició i subratllava el fet que el programa s'ha pogut fer amb la participació de companyies i entitats de cultura popular de la ciutat. A més, segons deien, s'ha detectat la presència d'una part de turistes de proximitat que han volgut viure l'ambient del Renaixement encara que fos en una edició de transició.

Paral·lelament, Roigé també es mostrava satisfeta de la bona rebuda que ha tingut la presentació del cartell de la pròxima edició, dibuixat per la il·lustradora Pilarín Bayés.

Mostra de Jazz
Finalitzat el Ban de la Festa, l'activitat cultural continua a Tortosa amb la 28a Mostra de Jazz, que tindrà lloc a partir del divendres vinent. Durant dos setmanes es duran a terme concerts a diversos punts de la ciutat, com el Museu de Tortosa o diversos bars i restaurants.