La CUP exigix la retirada immediata del monument franquista de Tortosa: «Mantenir-lo és un insult a la memòria»

Els anticapitalistes celebren el recurs de la Generalitat però exigixen aprovar la Llei de memòria històrica catalana

Un home es mira el monument franquista de Tortosa des del Pont de l'Estat.
Un home es mira el monument franquista de Tortosa des del Pont de l'Estat. | Sofia Cabanes
Redacció
18 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:18h
La CUP exigix la retirada immediata del monument franquista de Tortosa i considera que mantenir-lo és "un insult a la memòria". En un comunicat, els anticapitalistes rebutgen la resolució judicial que ha aturat les obres de retirada i celebren que el Departament de Justícia interpose un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Amb tot, reiteren l'exigència d'aprovar la Llei de memòria històrica catalana. Per a Laia Estrada, diputada de la CUP-NCG al Parlament, l'aturada és "una nova mostra de connivència de la justícia amb el Règim del 78" i la llei catalana hauria de "suplir les mancances de la llei estatal, davant d'un sistema judicial que no ha fet mai net del franquisme".

Davant dels fets dels darrers dies, Estrada ha fet una crida a participar en la concentració organitzada per la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa este diumenge a les 21.30 hores.

Els cupaires han denunciat també la presència de Vox dins dels col·lectius a favor de mantenir el monòlit i han taxat de "vergonyosa" la campanya del Corembe i de Tortosins pel Monument.

"La connivència amb partits polítics feixistes o d'entitats nostàlgiques del franquisme és incompatible amb la defensa de les llibertats de col·lectius que estan veient els seus drets amenaçats per l'increment del feixisme als nostres carrers", ha dit la diputada.