El Corembe resta pendent de la resolució de tres recursos contra la retirada del monument

El Col·lectiu per la reinterpretació del monument ha presentat, durant estos mesos, un recurs contra la descatalogació, un contra la licitació dels treballs de desmantellament i un altre contra la llicència d'obres

per Roser Regolf, Tortosa | 7 de juliol de 2021 a les 16:15 |
Monument franquista a Tortosa. | S. Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A només 10 dies del 18 de juliol, la data que la conselleria de Justícia va marcar per a la retirada del monument de Tortosa -tot i que també va apuntar que els treballs es podien avançar alguns dies-, les obres seguixen aturades a l'espera que es pronuncie la justícia. Perquè el procés seguisca endavant, la jutgessa del cas s'ha de pronunciar sobre les mesures cautelars presentades pel Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l'Ebre (Corembe) contra la llicència d'obres que l'Ajuntament de Tortosa va atorgar a la Generalitat, però el Col·lectiu ha presentat, al llarg d'estos mesos, dos recursos més, encara pendents: contra la descatalogació patrimonial del monument i contra la licitació de les obres de retirada del monument.

L'advocat del Corembe, Alejandro Hernández, ha explicat a l'Aguaita que es mostra "optimista" en el fet que es resoldrà la paralització com a mesura cautelar abans de reiniciar les obres per retirar el monument de Tortosa. "Soc optimista en què s'adoptarà la paralització cautelar i, si d'aquí a sis mesos el Corembe perd, es retirarà el monument", declarava el lletrat, tot afirmant que era "si es retira abans de resoldre el tema de la licitació ja no es podrà fer res, perquè el monument no es tornarà a posar". El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona va suspendre les obres de retirada del monument franquista de Tortosa, el passat 1 de juliol, fins que no es resolguessen les mesures cautelars per la reinterpretació del monument presentades pel Corembe.

 

Participació