Albert Salvadó prioritza la recuperació socioeconòmica de les Terres de l'Ebre perquè «no queden més enrere»

El nou delegat pren el relleu de Xavier Pallarés, qui afirma que el Govern a l'Ebre ha de fer "més soroll" perquè es tinga en compte el territori

Reunió entre el nou delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i el sortint, Xavier Pallarés.
Reunió entre el nou delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i el sortint, Xavier Pallarés. | ACN
Redacció
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:10h
Albert Salvadó ha pres el relleu a Xavier Pallarés com a delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. En la reunió de traspàs d'este dimecres, Salvadó ha assegurat que prioritzarà la recuperació econòmica i social del territori perquè amb la crisi de la covid no es quede "més enrere". El nou delegat espera el judici per l'organització de l'1-O a la Ràpita, on és tinent d'alcalde, però ha defensat que la repressió política i la possibilitat que l'inhabiliten "no l'ha de condicionar per treballar pel territori". Pallarés s'ha acomiadat amb agraïments al món local i al funcionariat i ha recordat que el Govern a l'Ebre ha de fer "més soroll" perquè es tinga en compte el territori, "una Catalunya molt rica que és la del sud".

L'exdelegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, ha volgut agrair "la feina incansable" del funcionariat i el suport del món local durant els prop d'onze anys que ha ocupat el càrrec. Pallarés ha assenyalat que la feina de delegat no s'entén sense "una relació estreta" amb els ajuntaments i les institucions locals. "M'he sentit molt acompanyat estos més de deu anys de responsabilitat com a delegat", ha dit.
 

Salvadó i Pallarés, caminant pel carrer Montcada de Tortosa. Foto: ACN



El ja exdelegat ha destacat "la transformació" de l'administració de la Generalitat en esta última dècada, amb la posada en marxa també del nou edifici de les delegacions. "És un clar exemple de la feina de continuïtat dels governs", ha apuntat. Finalment, ha assenyalat que la delegació del Govern a l'Ebre ha de lluitar diàriament i fent "més soroll" que la resta de territoris perquè "des del coll de Balaguer recorden que hi ha una Catalunya molt rica que és la del sud".

Així ho ha entomat també el nou delegat Albert Salvadó que ha apuntat l'esforç i la lluita que caldrà fer en este mandant perquè es done resposta a les necessitats del territori en la recuperació socioeconòmica després de la pandèmia. "Perquè no ens facen quedar més enrere, haurem d'alinear-nos i esforçar-nos", ha dit. Salvadó dixa el càrrec de director de l'Institut pel Desenvolupament per les Comarques de l'Ebre (IDECE) i té pendent una reunió amb l'alcalde de la Ràpita, per definir les seves funcions al consistori, on és tinent d'alcalde.

També treballarà els pròxims dies per concretar l'estructura del Govern a les Terres de l'Ebre amb la designació dels nous directors territorials.