El veïnat del Baix Ebre triplica la demanda de certificats digitals

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha emès 410 certificats idCAT en sis mesos

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat dues jornades formatives virtuals en col·laboració amb la Diputació de Tarragona.
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat dues jornades formatives virtuals en col·laboració amb la Diputació de Tarragona. | Arxiu
Aguaita.cat
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:39h
La pandèmia del Coronavirus ha augmentat el nombre de tràmits administratius que cal fer en línia, per la qual cosa és necessari disposar d'una identitat digital. L'Entitat de Registre idCAT del Consell Comarcal del Baix Ebre ha triplicat el nombre de certificats digitals emesos durant l'últim any. Concretament, mentre el primer semestre del 2020 es van emetre un total de 158 certificats idCAT, fins al 8 de juny d'enguany ja se n'havien generat 410.

El certificat idCAT és un identificador digital que s'instal·la al navegador de l'usuari i garanteix la seva identitat a Internet i li permet accedir als diferents tràmits i gestions que ofereixen moltes administracions. Per sol·licitar l'idCAT al Consell Comarcal del Baix Ebre és necessari demanar cita a través del telèfon o per correu electrònic.

Per tal d'apropar l'administració electrònica a les empreses i la ciutadania, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat dues jornades formatives virtuals en col·laboració amb la Diputació de Tarragona: una que va tenir lloc la setmana passada, on es va explicar als participants com obtenir certificats digitals i com fer factures i notificacions electròniques; i l'altra, que tindrà lloc el dimecres 16 de juny, on s'explicaran els tràmits electrònics, com identificar-se digitalment, les notificacions electròniques i la carpeta ciutadana.