L'home més fort d'Espanya és Joan Ferrer de Deltebre

Ferrer ha guanyat la Lliga Espanyola de Força 2020, que s'ha celebrat este mes

Joan Ferrer, en una exhibició que va oferir fa uns mesos a Deltebre.
Joan Ferrer, en una exhibició que va oferir fa uns mesos a Deltebre. | Cedida
Aguaita.cat
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:06h
Joan Ferrer s'ha proclamat campió de la Lliga Espanyola de Força (LNF), pel qual se'l considera l'home més fort de l'estat espanyol. L'edició 2020 d'este campionat, que ha acabat este mes de juny després de ser ajornat per la pandèmia, era la quarta de Ferrer, que ja havia aconseguit dos subcampionats en edicions passades. Just este any, però, Ferrer s'ha conformat amb el reconeixement del premi, ja que l'absència de patrocinadors ha fet que no hi hagués recompensa econòmica.

La Lliga de Força s'estructura en quatre campionats anuals, els quals consten de cinc proves cada un. Exercicis com arrossegar un camió de 12 tones amb una corda durant un màxim de 90 segons, on Ferrer va quedar segon; un exercici combinat de resistència amb màquines; o aixecar una barra en pes mort amb 220 quilos que es van incrementant de 20 en 20 són algunes de les proves per les quals va passar Joan Ferrer. L'atleta, que pesa 165 quilos, diu que es prepara tant al gimnàs com amb un entrenament específic per a les proves que es fan als campionats.

Per mantenir la categoria, però, este any Joan Ferrer haurà de seguir entrenant, ja que la Lliga 2021 començarà amb una primera prova classificatòria, que ell no haurà de fer per haver-se proclamat campió en l'anterior, i a la tardor ja es donarà pas als altres quatre campionats.