Milloraran el transport públic per carretera a la Ribera d'Ebre

S'incrementarà l'oferta a l'eix de la C-12 nord amb una millora de la coordinació horària amb altres serveis que comuniquen amb les capitals de comarca

Aguaita.cat
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:52h
Es doblaran algunes de les línies actuals per oferir un millor servei tant als estudiants com a la ciutadania.
Es doblaran algunes de les línies actuals per oferir un millor servei tant als estudiants com a la ciutadania. | Sílvia Berbís
Un servei més potent, atractiu i amb més opcions per als usuaris. És el que el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori proposa per al transport públic de la Ribera d'Ebre, una idea que van presentar recentment al Consell Comarcal i que preveu també un increment de l'oferta a l'eix de la C-12 nord amb una millora de la coordinació horària.

El director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni, deia que "amb aquest increment de servei a l'eix de la C-12 es milloren molts aspectes de la comarca de la Ribera d'Ebre i s'amplien les possibilitats de mobilitat amb transport públic de la seva ciutadania". Saldoni ha explicat que tot plegat "permet, per exemple, la connexió amb l'Institut de Móra d'Ebre i més servei al llarg del dia, tant en dies lectius com no lectius, així com la possibilitat de fer transbordament per a desplaçar-se a primera hora del matí cap a altres capitals com Gandesa, Tortosa, Falset, Reus, Tarragona i Barcelona i permetre'n la tornada a la tarda. A més, també s'impulsen les connexions en transport públic amb les comarques del Baix Camp i el Tarragonès".

La proposta és fruit de l'Enquesta Mobilitat Quotidiana (EMQ 2019) per orientar les propostes del Pla Director de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, realitzada durant l'any 2019 en el marc del treball de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre. La nova EMQ 2019 permet fer un anàlisi de mobilitat de corredors per analitzar si l'oferta de transport públic està en coherència amb la demanda de mobilitat.

D'altra banda, l'objectiu de Pla Director de Mobilitat, actualment en redacció, és definir les línies mestres que han d'orientar les actuacions de les administracions per assolir una mobilitat més sostenible.

Més expedicions i millora de la coordinació horària
En concret, a partir del 14 de juny es posaran en marxa algunes millores com afegir quatre expedicions en període lectiu i 13 en període no lectiu; s'incorpora una nova expedició amb arribada a les 7:40 a Mora d'Ebre, cosa que permetria l'entrada dels estudiants a l'Institut de Móra d'Ebre; o, entre moltes altres, l'enllaç amb la línia de rodalies R-15 a Móra d'Ebre, especialment als veïns de La Torre de l'Espanyol, Vinebre i Garcia que no disposen d'estació ferroviària.

D'altra banda, també han proposat doblar l'oferta entre Móra d'Ebre, Reus i Tarragona, passant de les quatre expedicions actuals a vuit en els dos sentits. Així mateix, les noves expedicions estaran coordinades amb l'oferta millorada a la Ribera d'Ebre, i permetran així la comunicació de tota la comarca amb el Baix Camp i el Tarragonès.