Entren en funcionament sis nous mòduls per a l'activitat Covid als CAP de sis poblacions ebrenques

Els mòduls són els ubicats als CAP de l’Ametlla de Mar, Flix, Gandesa, Móra la Nova, Roquetes i el Temple Tortosa

Mòdul de suport a l'Atenció Primària de Roquetes.
Mòdul de suport a l'Atenció Primària de Roquetes. | Cedida
Redacció
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:47h
Els mòduls de suport per a l'activitat COVID dels centres d'Atenció Primària de l’Ametlla de Mar, Flix, Gandesa, Móra la Nova, el Temple de Tortosa i Roquetes entren en funcionament a partir d'esta setmana. La voluntat és traslladar a estos espais annexos l'activitat relacionada amb el Covid-19 –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, vacunació, etc.– per garantir els dobles circuits en els centres.

Als mòduls, s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d'espai per mantenir un circuit separat entre l'atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d'estes estructures s'està realitzant en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d'atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l'ús concret. A la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre hi ha prevista la instal·lació d'un total d'11 mòduls de suport en primera fase. Els mòduls ja actius ubicats al CAP Alcanar i CAP L'Aldea, als quals se'ls unix esta setmana els mòduls de suport del CAP de L'Ametlla de Mar, CAP de Flix, CAP de Gandesa, CAP Móra la Nova, CAP de Roquetes i CAP Temple Tortosa. Restaran per iniciar la seva activitat els del CAP Deltebre, CAP La Sènia i CAP Ulldecona, que estaran disponibles en els pròxims dies. En una segona fase hi ha prevista la instal·lació d'un mòdul d'ampliació al CAP de la Ràpita, un mòdul annex al CAP Roquetes per ubicar el servei de rehabilitació i un mòdul d'ampliació al CAP l'Ametlla.

Enfortiment de primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. Catalunya compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut destacar la importància a “esta estratègia de reforç que des de Salut s’està implementant sobre l’Atenció Primària, amb inversions importants que romandran al territori més enllà de la pandèmia i que ens permeten establir un doble circuit per tal que la Covid-19 afecte el mínim possible l’activitat normal dels centres”.