Equips de bombers d'Amposta i Gandesa participen en el Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit

La XVI edició compta amb un total de 43 equips participants de diferents parcs de Bombers i Regions d’Emergències dels Bombers de la Generalitat

per Aguaita.cat, Amposta / Gandesa | 25 de maig de 2021 a les 16:44 |
Un moment de la intervenció de l'equip d'Amposta.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dos equips de Bombers de les Terres de l’Ebre, un d’Amposta i l’altre de Gandesa, participen des d’avui en la XVI edició dels Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit, que compta amb un total de 43 equips participants de diferents parcs de Bombers i Regions d’Emergències dels Bombers de la Generalitat. Per primera vegada, hi participen dos equips formats íntegrament per dones bomberes. En el cas de l’equip d’Amposta (que ha intervingut este dimarts a les 16 hores) està format perls bombers Assis Torres (amb tasques de comandament), Gerard Rocamora (de sanitari), Felipe del Campo, Marc Aznar, Marc Morales i Roger Català. Pel que fa al de Gandesa (que intervindrà en directe divendres a les 14 hores), els components són Jordi Bort (comandament), Andreu Gomez, Edu Navarro, Oscar Beltran i Benjamín Ceperuelo.

Amb estes trobades es volen implementar els nous procediments d’intervenció en accidents de trànsit, dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball. Després que l’any passat es va haver d’anul·lar a causa de la crisi sanitària, esta edició manté el format de concurs però no tindrà caràcter competitiu perquè no hi haurà classificacions finals.


Tot i això, compta amb la participació d’un grup de quatre assessors, que valoren les maniobres, es fan els brífings posteriors a l’exercici i es lliura l’informe amb els punts de millora de cada equip.

Les maniobres de tots els equips es poden seguir en directe, en streaming, a través d’aquests enllaços:


JORNADA 1 (25 de maig) https://youtu.be/avHbJvL9300
JORNADA 2 (26 de maig) https://youtu.be/iygicidXRNg
JORNADA 3 (27 de maig) https://youtu.be/TVKOgdeRwus
JORNADA 4 (28 de maig) https://youtu.be/p9h7cXxfH5s

XVI Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit

Entre els dies 25 i 28 de maig, es preveu la participació de tots els equips, cadascun dels quals està format per 6 persones: 1 amb tasques de comandament, 1 de sanitari i 4 bombers. Cada equip participa amb una única maniobra, l’estàndard: té una durada de 20 minuts, en la qual s’haurà de rescatar una víctima estable, és a dir, que no presenta risc vital imminent.

En les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i l’atenció integral a les víctimes.

Objectiu dels Concursos de Rescat en Accidents de Trànsit

Fins a 30 d’abril de 2021 els Bombers de la Generalitat han atès 1.922 serveis per accidents de trànsit. En alguns d’estos accidents hi hagut víctimes o persones atrapades a l’interior de vehicles, que ha estat necessari excarcerar. Són actuacions on la ràpida operativitat en les maniobres de rescat són vitals. Per això, la formació dels efectius d’emergències és molt important. En el cas de les Terres de l’Ebre, l’any passat els Bombers van respondre a 296 actuacions per accidents de trànsit a les Terres de l’Ebre, el 2019 van estar presents en 356 intervencions i enguany en porten 80.

 

Participació