El Consell Comarcal del Baix Ebre obté els segells de Cicloturisme i Senderisme

Les marques integren empreses i entitats que ofereixen aquesta mena d'activitats

Aguaita.cat
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:35h
Un dels panells de senyalització de la Via Verda.
Un dels panells de senyalització de la Via Verda. | Consell Comarcal del Baix Ebre
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obtingut els segells de Cicloturisme i Senderisme, dos marques de l’Agència Catalana de Turisme que integren totes les empreses i entitats que realitzen activitats relacionades amb el cicloturisme i el senderisme, respectivament, com ara rutes, guiatges, allotjaments, agències de viatges receptives, etc.

El Baix Ebre és una destinació idònia per practicar el cicloturisme i, en este sentit, el distintiu de l’Agència Catalana de Turisme és un reconeixement a aquelles destinacions en què la bicicleta és un component de l’experiència turística. “Aquesta certificació garanteix que el viatger pot gaudir d’una experiència sostenible, millorant l’economia local i reduint l’impacte en el medi ambient”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que juntament amb el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí, ha presentat els segells obtinguts i el nou espai web de turisme www.turismebaixebre.cat.

La creació d’un espai web per promocionar el turisme i l’obtenció de les marques de Cicloturisme i Senderisme és una de les mesures incloses en el pla de reactivació econòmica del Baix Ebre, que promou el Consell Comarcal per reduir l’impacte de la crisi del Covid-19. “La promoció del producte cicloturístic i tots els seus derivats permetrà la creació de més oportunitats de negoci sostenibles i nous llocs de treball”, ha assenyalat Faura, que ha recordat que ja existeix una xarxa de petites empreses familiars que ofereixen activitats turístiques, allotjament o serveis de restauració a la comarca a la qual se li donarà més visibilitat amb el nou portal.

Pel que fa al web turismebaixebre.cat  presenta la comarca del Baix Ebre com un paradís per practicar el cicloturisme i s’estructura en sis grans apartats: la Via Verda de la Val de Zafán, la Via Verda del Carrilet de la Cava, rutes en BTT, senderisme, gastronomia i els municipis. “La Via Verda de la Val de Zafán és un dels actius turístics més potents de la comarca, tant pel que fa al turisme de proximitat com per l’internacional, però el Baix Ebre és la destinació perfecta per practicar el cicloturisme i l’oferta inclou una àmplia diversitat de rutes”, ha explicat Vallespí.

En este sentit, el nou portal, que està disponible en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, inclou rutes en bicicleta pel delta de l’Ebre així com rutes en BTT pel parc natural dels Ports. També hi ha un apartat dedicat als municipis de la comarca i un altre a la gastronomia, que recull tots els productes de les Terres de l’Ebre acreditats amb segell de qualitat i els productes de quilòmetre zero.
“La bicicleta moltes vegades és l’excusa i el que valora realment el turista és que la ruta passi per llocs atractius, amb activitats i disposi d’allotjaments i restaurants adaptats a les seues necessitats”, ha dit el conseller comarcal de Turisme. Així, el web inclou l’oferta d’empreses d’activitats turístiques i allotjaments especialitzats en cicloturisme.

Quant als avantatges de l’obtenció de les marques de Cicloturisme i Senderisme, Vallespí ha explicat que permetrà al Baix Ebre tenir accés  a les plataformes de promoció i comercialització específiques de l’Agència Catalana de Turisme, participar en fires especialitzades internacionals, obrirà la possibilitat de participar en viatges de professionals (premsa i operadors) i disposarà d’acompanyament i suport a la comercialització, entre altres.

Durant el 2020 el Camí Natural-Via Verda de la Val de Zafán va registrar prop de 340.000 usuaris al tram del Baix Ebre, segons les dades dels comptadors del Consell Comarcal, mentre que la passada Setmana Santa es van comptabilitzar gairebé 25.000 usuaris.

Promoció a la Fira Internacional del Turisme (FITUR)

Una delegació del Consell Comarcal del Baix Ebre es desplaçarà demà a Madrid per assistir a la Fira Internacional del Turisme (FITUR). El president del Consell Comarcal del Baix Ebre i els vicepresidents Ivan Garcia i Francesc Vallespí mantindran una reunió de treball amb representants de Caminos Naturales i la Federación de Vías Verdes.