Rafel Navarro, l'entrenador ebrenc que ha guanyat la Champions amb el Barça Femení

L'equip tècnic de la secció femenina del Barça compta amb dos entrenadors ebrencs, un de Gandesa i l'altre de Deltebre

Rafel Navarro, a l'esquerra, amb l'entrenador del Barça B i la resta de l'equip durant la celebració de la Champions.
Rafel Navarro, a l'esquerra, amb l'entrenador del Barça B i la resta de l'equip durant la celebració de la Champions. | Cedida
Roser Regolf
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:04h
El Barça Femení ha fet història guanyant la Champions League. A banda de ser el primer títol d'este nivell que s'afegeix al palmarès de la secció femenina del Futbol Club Barcelona, les culers també són les primeres de tot l'Estat en guanyar una Champions femenina. Per tot això, així com pel fet que servirà com a referent per al gran nombre de dones i xiquetes que volen dedicar-se al futbol, la victòria de les blaugrana contra el Chelsea va suposar una gran celebració tant per part de les jugadores i l'afició com per a les persones membres de l'equip tècnic, entre els quals es troba l'entrenador de Gandesa Rafel Navarro.

Esta és la segona temporada que Rafel Navarro està al capdavant del Barça Femení com a segon entrenador, ofici al qual li dedica moltes hores de treball, les quals sovint, com diumenge, es converteixen en motiu d'orgull i satisfacció. La carrera futbolística de Navarro va començar a casa, on va aprendre des de dintre l'ànima del futbol coordinant l'equip de futbol formatiu i entrenant el primer equip de Gandesa durant tres temporades, del 2014 al 2017. Més tard va passar al Reus Deportiu, on en dos temporades va aconseguir els llocs d'encarregat de metodologia i assistent al Reus B Cambrils.

Però no és cap secret que la situació econòmica del club reusenc era dantesca, per això Navarro va aferrar-se a una trucada telefònica: l'entrenador del Barça Femení, Lluís Cortés, amb qui havia coincidit a la universitat, el volia a la seva plantilla. Així va ser com el de Gandesa va arribar a l'equip tècnic del Barça, tot i assumir que el darrer cop que havia entrenat un equip de dones havia estat quan estudiava la carrera d'INEF a Lleida, feia ja alguns anys.

Però entre l'equip tècnic del Barça femení, Navarro no és l'únic entrenador de les Terres de l'Ebre, ja que en temporades anteriors el seu lloc l'havia ocupat Jordi Ventura, originari de Deltebre. Un altre ebrenc entre les files del club blaugrana que ara mateix ocupa el lloc de coordinador del futbol base femení, encarregant-se des del filial a l'Aleví F.