La Ràpita, el municipi ebrenc amb més grups escolars confinats per Covid-19

El Montsià és la comarca que més escolars confinats té ara mateix, amb 254 persones aïllades | L'únic centre escolar tancat a les Terres de l'Ebre és el de la Galera

L'Institut Els Alfacs de la Ràpita, on hi ha tres grups confinats.
L'Institut Els Alfacs de la Ràpita, on hi ha tres grups confinats. | Cedida
Aguaita.cat
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:15h
Els centres educatius de les Terres de l'Ebre segueixen acumulant grups confinats. Segons el Departament d'Educació, este divendres hi ha fins a 36 grups confinats, una dotzena més que la setmana passada, els quals sumen un total de 388 persones en aïllament de 22 centres diferents. D'altra banda, la comarca que més alumnat confinat té és el Montsià, i quant a municipis la Ràpita és el que més malament es troba actualment en l'àmbit educatiu, mentre que l'escola de la Galera és l'única que està tancada.

Per comarques, el Montsià té grups confinats en cinc dels 49 centres educatius de la comarca. En estes cinc escoles hi ha 12 grups confinats, 254 persones confinades de 10 centres i 31 positius en total els darrers 10 dies. A la Ràpita, on hi ha més escolars confinats, l'Escola Horta Vella (3 grups confinats, 61 persones en quarantena i 10 positius els darrers 10 dies) i l'Institut Els Alfacs de la Ràpita (3 grups confinats, 74 persones aïllades i 3 positius detectats els darrers 10 dies) són els més afectats. A Amposta, l'Institut Ramon Berenguer IV també té 1 grup confinat i 31 persones en aïllament, mentre que l'Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara també té un grup confinat i 17 persones en aïllament. Amb 4 grups confinats, 58 persones en quarantena i 5 positius els darrers 10 dies, l'Escola Sant Llorenç de la Galera és l'única tancada al territori.

D'altra banda, al Baix Ebre quatre dels 46 centres educatius tenen grups en quarantena. A Roquetes, a l'Escola Mestre Marcel·lí Domingo hi ha dos grups confinats, 42 persones en quarantena i s'han detectat tres positius en els darrers 10 dies; mentre que a l'Escola La Mercè de Tortosa hi ha dos grups confinats, 40 persones en aïllament i s'han detectat tres positius. A Deltebre, l'Escola Sant Miquel té un grup confinat, igual que al Nuestra Señora de la Consolación de Tortosa.

Cap grup confinat a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre
A hores d'ara, la Terra Alta no té cap grup escolar confinat, només una persona en aïllament a l'Escola Puig Cavaller de Gandesa i una altra a l'Escola Cèsar Martinell de Pinell de Brai. Així i tot, en els darrers deu dies s'han detectat tres casos positius al centre educatiu de Gandesa i a l'Escola La Miranda d'Arnes.

A la Ribera d'Ebre tampoc hi ha cap grup confinat ni personal o alumnes en aïllament, tot i que han detectat 10 positius repartits per l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, al Col·legi Santa Teresa de Móra d'Ebre, a l'Institut de Flix i a l'Escola Sant Miquel d'Ascó.