L'EUSES Terres de l'Ebre prepara la primera cursa d'orientació a Amposta

La Rogaine universitària, que se celebrarà el 12 de maig, vol ser una eina de cohesió dels diferents estudiants del territori

La cursa recorrerà diferents espais emblemàtics de la ciutat.
La cursa recorrerà diferents espais emblemàtics de la ciutat. | Cedida
Aguaita.cat
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:40h
L'Escola Universitària de les Terres de l'Ebre (EUSES) ja ho té tot a punt per a la primera Rogaine Universitària a Amposta, una cursa d'orientació que recorrerà alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, el 12 de maig. En esta cursa, concretament, hi participaran estudiants del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport del Campus Terres de l'Ebre, tot i que s'espera que sigui tot un èxit de participació per tal que de cara a futures ocasions s'hi puguin afegir altres estudiants del territori, establint així una eina de cohesió entre alumnes de diferents centres i estudis.

Però què és una cursa d'orientació? És una modalitat esportiva contrarellotge on les persones participants, equipats amb un mapa i una brúixola, han de completar un recorregut i assolir tantes fites com sigui possible per tal de puntuar la seva actuació. En la modalitat Rogaine, els participants són grups d'entre tres i cinc membres que han d'avançar conjuntament i treballar en equip per poder arribar amb la millor puntuació a la meta. Un tipus d'activitats que potencien la concentració, l'orientació, la presa de decisions i la imaginació.

Si l'activitat resulta satisfactòria, està previst que es pugui emmarcar en els actes que es preparen per a la celebració del 10è aniversari d'EUSES, el pròxim any 2022.