Esquerra porta la «manca de concreció» del Pla de protecció del Delta al Congrés

El diputat republicà Joan Capdevila retreu al secretari d'Estat de Medi Ambient no haver escoltat al territori per a "l'Estrategia Delta"

Desembocadura de l'Ebre i Riumar des de l'aire.
Desembocadura de l'Ebre i Riumar des de l'aire. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
07 de maig del 2021
El diputat d'Esquerra Republicana Joan Capdevila va portar la "manca de concreció" del Pla de protecció del Delta de l'Ebre al Congrés dels Diputats. Durant la sessió de control que es va celebrar ahir a la Comissió de Transició Ecològica, Capdevila va retreure al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, "la manca de concreció, calendari i pressupost" del Pla de protecció del Delta.

Capdevila va recordar-li a Móran que "l'Estrategia Delta" del Ministeri "a més de no incorporar les propostes consensuades des del Delta de l'Ebre, li manca concreció, calendari i pressupost". El diputat republicà li va reconèixer amb ironia la virtut d'"haver aconseguit una cosa que semblava impossible, posar d'acord a totes les administracions, regants, entitats i agents socials del Delta de l'Ebre en rebutjar de manera unànime el seu Pla de protecció del Delta".

Per finalitzar la seva intervenció, Capdevila va preguntar a Móran "si pensa abandonar la imposició per incorporar les propostes de protecció presentades des del Delta de l'Ebre; si preveu destinar fons europeus a la protecció del Delta, igual que han anunciat que faran amb la Manga del Mar Menor; permetrà la participació de la Generalitat en la gestió del Pla, tal com els hi han sol·licitat, i per últim, quan preveuen donar a conèixer el Pla de protecció definitiu concretant el calendari, les actuacions i el pressupost a destinar". Finalment, Joan Capdevila lamentava també la superficialitat de les respostes del secretari d'Estat, que no van aportar cap novetat sobre la situació.