Les Terres de l'Ebre tindran les primeres llambordes Stolpersteine abans d'acabar l'any

El Memorial Democràtic instal·larà 10 peces a Amposta i 10 més a Flix en record a les persones deportades als camps de concentració nazis

En estos moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine.
En estos moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine. | Cedida
Aguaita.cat
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:38h
El Memorial Democràtic instal·larà 10 llambordes Stolpersteine a Amposta, el 18 de juny, i 10 més a Flix, abans d'acabar l'any, en record dels deportats als camps de concentració nazis. Tot i que arreu de Catalunya ja n'hi ha més de 200, estes seran les primeres que s'ubiquen a les Terres de l'Ebre en el marc del projecte del Memorial, que preveu instal·lar-ne 119 arreu de Catalunya entre el maig i el desembre d'enguany.

En estos moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine. Amb la col·locació de les noves peces, a finals de 2021 n'hi haurà 389.

Les Stolpersteine són les peces urbanes creades per l'artista alemany Gunter Demnig i es col·loquen al davant de la darrera residència que va tenir la persona en llibertat. Concretament, són blocs de ciment amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima. Arreu del món n'hi ha més de 82.000.