El Consell Comarcal del Baix Ebre obté per primer cop el segell Infoparticipa de transparència

L'organisme comarcal ha aconseguit el segell qualitatiu amb una puntuació del 96%

El Consell Comarcal del Baix rebrà també el Reconeixement Administració Oberta 2020.
El Consell Comarcal del Baix rebrà també el Reconeixement Administració Oberta 2020. | Cedida
Aguaita.cat
03 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:01h
El Consell Comarcal del Baix Ebre obté per primer cop el segell Infoparticipa 2020, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona en reconeixement a les bones pràctiques comunicatives basades en els criteris de la qualitat i la transparència. Concretament, l'organisme comarcal ha aconseguit una puntuació del 96%, amb un total de 47 sobre 49 indicadors validats.

"Des del Consell Comarcal del Baix Ebre hem treballat intensament perquè la institució funcione amb la màxima transparència i que totes les persones de la comarca coneguen i puguen accedir i participar en les accions que desenvolupem des del Consell", ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que també ha agraït al personal del Consell l'esforç que ha fet per poder passar d'una puntuació del 36%, en l'avaluació del 2019, al 96%. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre recollirà el segell Infoparticipa 2020 en un acte que tindrà lloc el 10 de maig a l'Auditori de la UAB.

Enguany, un total de 135 administracions públiques catalanes rebran el segell Infoparticipa que acredita la qualitat de la transparència informativa dels webs. Un projecte que gestiona el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la UAB.

Capdavanter en transformació digital
D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre rebrà este dimecres el Reconeixement Administració Oberta 2020, que l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) concedeix als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seua relació en la ciutadania i en la seua gestió interna.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories en funció del nombre d'habitants i la tipologia d'administració i, en este sentit, el Consell Comarcal del Baix Ebre ocupa la primera posició en la categoria de consells comarcals de 20.001 a 50.000 habitants. El consorci AOC entrega estes distincions d'acord amb uns indicadors objectius a partir de l'anàlisi de les pàgines web.