AIGUA

El director de l'ACA veu «legítim» que els pobles del Baix Camp reclamen aigua de l'Ebre

Injecten 4 milions d'euros en l'ampliació de la depuradora de Riudoms

per Aguaita.cat , 30 d'abril de 2021 a les 18:13 |
Visita a les obres d'ampliació de la depuradora de Riudoms (Baix Camp), amb presència del conseller Damià Calvet, el director de l'ACA, Lluís Ridao, i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. | ACN
L'ACA respon al possible ministransvasament de l'Ebre que demanen sis petits pobles del Baix Camp. Remarca que es tracta d'una decisió pròpia dels municipis afectats i considera "legítim" que busquen alternatives si tenen problemes d'abastament d'aigua.

"Si els seus pous no són suficients, existeix un proveïdor en alta a l'àmbit de Tarragona -el CAT-, i legítimament busquen alternatives, és evident que no pots deixar els teus habitants sense aigua, no és res més que això", ha afirmat el director de l'ACA, Lluís Ridao, aquest divendres, en el marc d'una visita a Riudoms (Baix Camp), on s'han iniciat les obres d'ampliació de la depuradora del municipi, per valor de 4 milions d'euros. Les instal·lacions, que daten de 1992, estaven saturades.


L'estació depuradora d'aigües residuals de Riudoms, al límit de capacitat de tractament, duplicarà l'actual cabal de disseny i passarà dels 1.000 als 2.000 m3/dia. Disposarà de dues línies de tractament amb reducció de nutrients. D'esta manera, podrà servei a una població futura de 13.833 habitants equivalents. Les obres consisteixen, a grans trets, en la construcció d'un nou pretractament, un nou reactor biològic i la millora del biològic actual, dos decantadors i una línia de tractament de fangs. "La dotem de les últimes tecnologies", ha dit Calvet. La maquinària ja treballa des de fa tres setmanes sobre el terreny en unes obres que duraran tretze mesos, amb previsió d'enllestir-les a finals de maig del 2022.

Clam contra les renovables


Calvet, que també ha visitat la depuradora de Valls on s'hi instal·larà un parc fotovoltaic amb 250 panells, s'ha referit als moviments de protesta contra la concentració d'energies renovables al país, coincidint amb la convocatòria d'este diumenge de l'Associació de Micropobles de Catalunya. El conseller ha fet un toc d'atenció, recordant que s'està en una situació d'emergència climàtica. A la vegada, ha recordat que la Ponència d'Energies Renovables ja s'encarrega de vetar aquells projectes que perjudiquen els territoris.

 

 

Participació