Mor Miquel Paton, el pintor de la geometria deltaica

L'artista, nascut a Tortosa va establir la seua residència a la Ràpita on ha tingut un fort arrelament al municipi

Una imatge d'arxiu del pintor Miquel Paton
Una imatge d'arxiu del pintor Miquel Paton | Arxiu
Aguaita.cat
30 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:23h
El pintor tortosí Miquel Paton ha mort esta matinada als 62 anys a conseqüència d'una malaltia. Tot i haver nascut a Tortosa, l'artista tenia una forta vinculació i arrelament a la Ràpita on ha residit gran part de la seua vida.

La seua pintura abstracta estava composta amb formes geomètriques que formaven parcel·les ordenades de tal forma que recordaven els camps del Delta de l'Ebre.

Miquel Paton va començar a exposar de manera regular a partir dels anys vuitanta i les seues obres ràpidament van obtenir una gran rellevància a tot Catalunya. Part d'elles formen part del Museu d'Art Modern de Tarragona o La Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona. L'any 2016 va pintar el retaule de la Capella dels Prats a Alcanar i el passat 2017 va presentar el seu projecte "Formes d'un Anhel" al Museu de Tortosa.

Havia col·laborat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita on residia a través de diverses exposicions,  a l’antiga sala Xampany als anys 90, a la sala Artilugis (2007), a l’Església Nova (‘Espai ReVisat’, 2014) i al Museu de la Mar de l’Ebre (‘Cartografia’, 2016).

Entre els seus darrers treballs, una obra i un escrit reflexionant sobre l’enyor del confinament i els camps del delta de l’Ebre, al Museu Can Framis de Barcelona, en l’exposició “Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya”, comissariada per Àlex Susanna i Mercè Vila Rigat.