Esquerra Deltebre denuncia el model de participació ciutadana per la urbanització de carrers

per Aguaita.cat, Deltebre | 21 d'abril de 2021 a les 09:30 |
El carrer Guifré el Pilós de Deltebre, segons ERC-Més Deltebre, un dels afectats. | Google Maps
El grup municipal d'Esquerra Republicana – Més Deltebre denuncia el model de participació ciutadana que el govern municipal porta aplicant  des de fa setmanes, segons diuen, per decidir les urbanitzacions dels carrers del municipi. Segons el regidor i portaveu municipal, Joan Alginet, "el model no dóna tota la informació als veïns, els responsabilitza de la decisió i el que és més greu, els intenta condicionar en la decisió que prenguin". Els republicans han apuntat que el govern municipal informa del percentatge de l'opció escollida pels veïns, però en cap cas han tingut accés, ni els regidors de l'oposició, ni els propietaris afectats, del percentatge de participació de les propietats que han participat en la consulta.

"No pot ser que uns veïns decideixin per uns altres, i més davant de l'aplicació de contribucions especials", ha afirmat Alginet. El portaveu considera que davant d'una decisió d'estes magnituds hi ha interessos veïnals diferenciats, sobretot entre els que tenen habitatges o els que encara no han construït. "L'ajuntament està per resoldre problemes, no per crear-ne de nous i amb este model de falsa participació ciutadana es fomenta la confusió", ha dit Alginet. A més, el d'Esquerra - Més Deltebre considera que amb el context actual, "aplicar contribucions especials a la ciutadania és un greu error i una falta de sensibilitat social, amb famílies que realment hauran de fer sacrificis per poder urbanitzar els seus carrers."


Alginet, acompanyat de regidor Carlos Bel i Laura Fabra, ha explicat des del mateix carrer Club Nàutic, un dels afectats; el malestar veïnal que ha generat la intenció del govern municipal d'urbanitzar alguns carrers del municipi mitjançant contribucions especials. "Hi ha carrers que necessiten urgentment la seva urbanització, però no s'ha de fer de qualsevol manera. No es pot jugar a confondre a la ciutadania amb un tema tan important" ha manifestat Alginet.

En este sentit, el regidor a l'oposició ha recordat que en el passat ple municipal el seu grup es va abstenir de votar la proposta d'aplicar contribucions especials al carrer Sant Francesc i Guifré el Pilós perquè van considerar  que "no tenien tota la informació relativa al procés de participació veïnal". A més, els d'ERC consideren que hi ha una errada amb les notificacions que van arribar als veïns afectats, on consta com si Esquerra hagués votat a favor de la proposta. "No sabem si és una errada o està fet de manera intencionada, però Esquerra té dubtes de com s'estan fent les coses", ha sentenciat Alginet.

 

Participació