Amposta pinta pictogrames als passos de vianants per millorar la seguretat de persones amb TEA

A partir d'una iniciativa ciutadana, esta nova mesura té l'objectiu de millorar la seguretat de les persones amb Transtorn de l'Aspectre Autista

per Aguaita.cat , Amposta, 21 d'abril de 2021 a les 08:50 |
Els pictogrames que s'han pintat als passos de vianants d'Amposta. | Cedida
L’Ajuntament d’Amposta ha començat la senyalització d’alguns passos de vianants amb una seqüència de pictogrames que serveixen de suport als vianants, especialment a aquells que necessiten accessibilitat cognitiva. Els pictogrames de la seqüència "atura’t, mira, cotxe aturat, creua" fan que el col·lectiu de persones amb Trastorn de l’Espectre d’Autisme sigui capaç de desxifrar el missatge i pugui creuar el pas de manera més segura. A la ciutat, ja s’han pintat alguns passos de l’avinguda de la Ràpita i el de davant del Centre d’Educació Especial l’Àngel APASA, així com es preveu fer el mateix a les zones escolars i esportives.

A banda, les senyalitzacions són de color blau perquè, tal com explica l’associació TEAVIAL, impulsora del pla, és el color que s’associa a l’autisme i també el que s’empra en les senyals de tràfic quan es vol donar sentit d’informació. 


La iniciativa, duta a terme des de la regidoria de Governació i Territori i a partir d’una iniciativa ciutadana, forma part del pla de "Seguridad Vial para Personas con TEA: TEAVIAL", que pretén donar visibilitat al col·lectiu TEA, al mateix temps que fomentar la seva autonomia i seguretat viària. L’associació posa a disposició dels ajuntaments i organismes oficials convenis per a la utilització dels senyals de manera solidària.

 

 

Participació