Gandesa patix els efectes de Pasqua amb sis brots actius i el risc de rebrot molt alt

El risc de rebrot puja també arreu de les Terres de l'Ebre, on es sumen avui 40 casos més

El risc de rebrot torna a pujar a les Terres de l'Ebre.
El risc de rebrot torna a pujar a les Terres de l'Ebre. | HTVC
Aguaita.cat
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:14h
Gandesa viu moments complicats després de les vacances de Setmana Santa. La capital de la Terra registra els indicadors epidemiològics més elevats al municipi des de l'inici de la pandèmia, pel qual és un dels municipis que més preocupa tant a les Terres de l'Ebre com arreu de Catalunya. Este dimarts, el municipi registra sis brots actius, un d'ells al consistori. Quant al risc de rebrot, avui és 3.468 (molt alt). La velocitat de propagació (Rt) se situa a 3,32, mentre que en els últims 14 dies s'han registrat fins a 32 positius.

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz, també s'ha vist afectat per un d'estos brots i està confinat. "Des del 8 d'abril fins avui s'han registrat 34 casos positius, una xifra que preocupa bastant. Pareix que siga un efecte de les vacances de Setmana Santa, sí", explicava Luz. Al consistori fa uns dies que, arran del brot que afecta el Departament Administratiu, atenen exclusivament per telèfon. Luz explicava que ja ha demanat i seguirà insistint en un cribratge poblacional.

Pel que fa als centres educatius, l'Escola Puig Cavaller ha registrat 2 positius i té 2 grups, 38 alumnes, confinats, a més de 2 persones docents. D'altra banda, l'Institut Terra Alta ha registrat 5 cinc positius i té 4 grups confinats, uns 80 alumnes, així com 8 docents. Just este dijous comença un cribratge a l'alumnat de Batxillerat del centre.

Puja el risc de rebrot a les Terres de l'Ebre
La regió sanitària de les Terres de l'Ebre suma este dimarts 40 nous casos. Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat 10.043 casos confirmats per PCR o TA i 10.352 si es tenen en compte totes les proves. En esta regió han mort 176 persones.

Avui el risc de rebrot puja 28 punts, fins a 177, mentre que en l'interval anterior era de 145. La taxa de confirmats per PCR o TA entre el 10 i el 16 d'abril és de 77 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 139. El 5% de les proves que es fan surten positives. L'Rt puja fins a 1,26, mentre que la setmana anterior era d'1,53. Actualment hi ha 17 pacients ingressats.