El Síndic eleva la problemàtica del delta de l'Ebre a la CE i a la defensora del poble de la UE

Insta el Ministeri i Territori a implementar les directives europees i dotar les actuacions de pressupost suficient

per Aguaita.cat , Deltebre, 15 d'abril de 2021 a les 18:42 |
Desembocadura de l'Ebre i Riumar des de l'aire | Sofia Cabanes
El Síndic ha obert una actuació d'ofici per analitzar les actuacions de les administracions en la protecció del delta de l'Ebre davant l'emergència climàtica. El Síndic s'ha dirigit a la defensora del poble europeu, la qual s'ha adreçat a la Comissió Europea (CE), per conèixer si s'estan respectant les directives sobre protecció d'hàbitats naturals i de prevenció i gestió del risc d'inundacions en el cas del Delta. La CE té en tramitació un procediment d'infracció contra Espanya i està analitzant el Pla de Protecció del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica. La Comissió ha recomanat a Espanya que desenvolupe indicadors de progrés de les mesures adoptades i que prioritzi la introducció de solucions sostenibles amb el medi.
El Síndic s'ha reunit telemàticament este dijous amb membres de la Taula de Consens per escoltar les seves observacions al Pla ministerial i posar en marxa les actuacions que corresponguen. El conjunt d'estes observacions també s'enviaran a la defensora del poble europeu perquè les trasllade a la Comissió Europea de manera que es puguen prendre en consideració en l'estudi que s'està fent sobre el cas.


El Síndic ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat informació sobre les observacions que ha presentat al Pla estatal de Protecció del Delta i reclama al Ministeri i a la Generalitat que implementen les directives europees i doten les actuacions al delta de l'Ebre del pressupost suficient.

 

Participació