Els taurins protesten davant la negació de poder organitzar festes amb bous

Els ajuntaments d'Aldover, l'Aldea i Alcanar havien sol·licitat a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre poder recuperar les activitats taurines

Un ramader passejant un manso pels carrers de Santa Bàrbara, l'any passat.
Un ramader passejant un manso pels carrers de Santa Bàrbara, l'any passat. | Cedida
Aguaita.cat
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:43h
Els taurins mostren el seu desacord amb la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre després de saber que s'han denegat les sol·licituds d'autorització per organitzar festes amb bous. En concret ho havien demanat, el passat mes de març, els ajuntaments d'Aldover, l'Aldea i Alcanar tenint en compte, segons diuen, la darrera resolució que contemplava la represa de les festes de cultura popular i tradicional, on s'engloben les festes de l'àmbit dels bous. Des de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre han comunicat que emprendran accions per demostrar que els seus actes es poden fer amb totes les mesures de seguretat vigents.

"Estos ajuntaments s'han implicat i han fet un gran esforç per aplicar totes les mesures sanitàries exigibles per a poder organitzar amb tota la seguretat estos actes taurins", deien des de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines, des de la qual confirmaven també que s'ha encoratjat als consistoris per intentar recuperar les festes amb bous com més aviat millor. "El nostre sector és el que més i pitjor ha sofert la paralització de la cultura al nostre país i entenem que en estos moments teníem les eines suficients per a poder iniciar l'activitat sempre dintre de les mesures sanitàries pertinents", reblaven des de l'Agrupació.

Els taurins denunciaven públicament "el menyspreu que existeix cap a la festa dels bous per part del govern de Catalunya": "Creiem que un cop més hem estat menyspreats envers la resta de cultura popular i tradicional, i sobretot hi ha mancat voluntat política per a donar una mica d'oxigen als organitzadors i aficionats de les festes amb bous", apuntaven. Per estos motius, detallaven que en els pròxims dies emprendran un seguit de reunions amb els alcaldes de tots els pobles que organitzen bous a Catalunya, així com ja han sol·licitat una reunió amb la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre per a fer-los arribar el seu malestar.