COVID-19

Oberta la inscripció per participar en un cribratge massiu per a estudiants i treballadors de la URV

Les proves van adreçades a persones asimptomàtiques de qualsevol edat, que no hagen estat vacunades i que no ja hagen passat ja la Covid-19.

per Redacció, 13 d'abril de 2021 a les 15:45 |
El CRAI del Campus Catalunya de la URV. | Josep M. Llauradó
La Universitat Rovira i Virgili durà a terme una campanya de cribratges, que es dirigix a tots els membres de la comunitat universitària tant de la URV com d’altres universitats que facen classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l’Ebre. Les proves van adreçades a persones asimptomàtiques de qualsevol edat, que no hagen estat vacunades i que no ja hagen passat ja la Covid-19.

El cribratge és voluntari i per participar-hi s’ha de demanar cita prèvia i escollir dia, hora i campus: Bellisens, Catalunya, Sescelades o Terres de l’Ebre. La prova consistix en una PCR i un test serològic ràpid (la serologia és opcional, però es recomana fer ambdos proves). Les mostres seran autopreses sota la supervisió de personal sanitari i els resultats es comunicaran al cap de 48 hores per SMS o a l’aplicació La Meva Salut, del Servei Català de la Salut.


La PCR es realitza amb un escovilló que s’introduïx dins de les fosses nasals, detecta el material genètic del virus i, per tant, si el resultat és positiu indica infecció. Per altra banda, la serologia es realitza amb una punxada al dit per obtenir una gota de sang, detecta anticossos i, si el resultat és negatiu, vol dir que la persona no ha generat immunitat contra la malaltia.

No podran participar en el cribratge aquelles persones que hagen contret la Covid-19 amb anterioritat, que hagen rebut les dos dosis de la vacuna o que presenten algun símptoma de la malaltia. En el darrer cas, els usuaris han de contactar amb el seu CAP.


Els cribratges massius entre la comunitat universitària catalana són una iniciativa del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i són importants per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i trencar les cadenes de transmissió de la malaltia. El grup d’edat de 11 a 30 anys és el que en estos moments té una major incidència de malaltia per coronavirus SARS-CoV-2 i, tot i que la majoria dels casos en esta franja són lleus o asimptomàtics, poden transmetre-ho a persones vulnerables del seu entorn.

 

Participació