L'Aldea millorarà el barranc dels Pixadors amb una subvenció de l'ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua atorga al consistori 500 mil euros per disminuir la inundabilitat del barranc al seu pas pel nucli urbà

per Aguaita.cat, L'Aldea | 13 d'abril de 2021 a les 08:55 |
El barranc dels Pixadors, a l'Aldea. | Cedida
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit a l'Ajuntament de L'Aldea una subvenció de 500 mil euros per a disminuir la inundabilitat del barranc dels Pixadors al seu pas pel nucli urbà. Concretament, l'actuació consistirà en la substitució de l'actual pont de l'avinguda Catalunya i un rebaix de la llera del barranc en aquella mateixa zona, fet que comportarà un millor pas de l'aigua, evitant els perills de desbordament en èpoques de fortes pluges.

"Este tipus d'obres, que potser no tenen la vistositat d'altres però que són totalment necessàries, són les que hem d'afrontar per a disminuir la inundabilitat tant a la zona del barranc com altres indrets, destacant que des de l'Ajuntament, estem treballant i executant accions en diferents parts del poble, per evitar inundacions de pluja als indrets on més en pateixen", deia l'alcalde del municipi, Xavier Royo, afegint que "és una tasca que ens costarà molt de temps, però que ja hem posat fill a l'agulla per a millorar en este punt".


Actualment, les àrees de l'Aldea més pròximes del barranc es troben enclavades dintre del mapa d'inundabilitat de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, fet que comporta impediments legals per a poder edificar habitatges. Per este motiu, en esta primera actuació disminuirà considerablement aquesta gran àrea d'inundabilitat dintre de la població; mentre que en una segona fase s'haurà d'afrontar la construcció de bases de laminacions, aigües amunt, que solucionarà pràcticament de manera definitiva molts dels problemes d'inundabilitat a la població.

El projecte de l'Aldea ha estat el que ha tingut més puntuació en molta diferència de tot Catalunya, pel que fa a subvencions d'actuacions en conques compartides.

 

Participació