El FesticAM rep un reconegut segell europeu d'excel·lència

El Festival de Teatre i Circ d'Amposta ha estat guardonat amb el segell EFFE 2019-2021 pel seu compromís amb el desenvolupament artístic i l'arrelament al municipi per fomentar connexions locals

per Aguaita.cat , Amposta, 12 d'abril de 2021 a les 18:54 |
Tallers de dansa i circ, en una edició passada del FesticAM. | ETCA
L'Associació Europea de Festivals (EFA) ha atorgat el segell EFFE 2019-2021, que reconeix al FesticAM la seva excel·lència i compromís amb aspectes com la creació artística, la interculturalitat, la sostenibilitat, la innovació o la interacció amb el públic amb programes educatius. En definitiva, un segell que reivindica la part més innovadora d'aquest Festival de Teatre i Circ que des de fa 8 anys omple els carrers d'espectacles internacionals.

"És una notícia molt important per al FesticAM, però també per a Amposta", assenyala la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, "perquè ens posa al mapa dels festivals europeus i amb uns valors amb els quals estem alineats com a ciutat". Per la seva banda, el director del FesticAM, Jordi Príncep, també es mostra satisfet amb aquesta notícia, "perquè és un reconeixement de tota la feina que hem fet des del primer dia per convertir el FesticAM en un referent de les arts al carrer no només a les Terres de l'Ebre o de Catalunya, sinó internacionalment".


L'etiqueta EFFE és el segell de qualitat d'Europa per a festivals d'arts notables que mostren el seu compromís en el camp de les arts, la participació de la comunitat i l'obertura internacional. Més de 800 festivals europeus de tota Europa el tenen.

VIII edició del FesticAM

Del 5 al 10 d'octubre, el Festival de Teatre i Circ d'Amposta, el FesticAM, tornarà a portar l'espectacle als carrers de la capital del Montsià. Enguany celebrarà la seva vuitena edició, per això del 15 d'abril al 15 de junt s'obre la convocatòria perquè les companyies internacionals puguin presentar les seves propostes artístiques perquè la direcció del Festival les pugui seleccionar de cara a la confecció del cartell.

El FesticAM, Festival de Teatre i Circ d'Amposta, està organitzat per l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (EtcA) i l'Ajuntament d'Amposta.

 

Participació