La CUP reclama que s'aturen les inversions al canal Xerta-Sénia mentre el govern estiga en funcions

Els anticapitalistes reiteren que el regadiu seguix sent una amenaça de futur transvasament, tal i com denuncia la PDE

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 9 d'abril de 2021 a les 15:18 |
Cartell instal.lat per la CUP de les Terres de l'Ebre al Canal Xerta-Sénia | Cedida
La CUP ha reclamat a ERC que "ature les inversions" del regadiu del canal Xerta-Sénia mentre l'actual govern continue en funcions. La demanada arriba després que el passat dimecres la consellera d'Agricultura en funcions, Teresa Jordà, anunciés les obres per a la posada en marxa efectiva del regadiu el pròxim 2023. La formació anticapitalista reitera que el projecte seguix sent una amenaça per a un futur transvasament cap al País Valencià, segons ha denunciat la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), i no té consens territorial. Acusen tant ERC com JxCat de tenir "un doble raser en el seu discurs" denunciant, d'una banda, el govern espanyol i el seu pla de defensa del delta de l'Ebre mentre seguixen apostant per este canal.
Segons subratllen en un comunicat, la CUP Ebre no s'oposa al rec de suport perquè "l'agricultura familiar pugui viure més dignament" sinó a la forma d'impulsar este regadiu. Proposen alternativament, per exemple, una millor gestió col·lectiva dels pous existents a la zona.


També critiquen que la inversió anunciada de 50 milions d'euros més –que se sumen als 91 gastats- es troba en la lògica d'un projecte que respon als "interessos lligats a l'obra pública i als qui mercadegen amb l'aigua", mentre els pagesos no tenen preus mínims per poder viure dignament de la venda dels seus productes.
 


 

 

Participació