La salut del català, el tema a debatre al cicle de conferències sobre sociolingüística a l'Ebre

L'esdeveniment es podrà seguir en línia, el 20 i el 27 d'abril, amb les ponències de Miquel Àngel Pradilla i Avel·lí Flors

Miquel Àngel Pradilla i Avel·lí Flors protagonitzaran les ponències en línia.
Miquel Àngel Pradilla i Avel·lí Flors protagonitzaran les ponències en línia. | Arxiu
Aguaita.cat
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:48h
El cicle de conferències sobre sociolingüística a les Terres de l'Ebre abordarà este any un tema molt popular: la salut del català. La tercera edició de l'esdeveniment, que tindrà lloc el 20 i el 27 d'abril a través de dos conferències en línia, debatrà sobre un tema que, segons diuen, emergeix en aquells moments en què la percepció social identifica problemes importants per a la viabilitat futura de la llengua. Un fet que dos professionals del sector debatran i realçaran en cada una de les ponències.

Concretament, Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat Catalana de Sociolingüística, s'encarregarà de la primera ponència, que tractarà sobre "Els futurs del català". La segona, el 27 d'abril, la impartirà el sociolingüista Avel·lí Flors, amb el títol de "Llengua i joves". El cicle de conferències es desenvoluparà totalment en línia, a través de la plataforma Teams, i requereix inscripció prèvia.

Com en les anteriors edicions, l'organització del cicle va a càrrec d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, el Campus Extens de la URV a Tortosa, els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, la Diputació de Tarragona i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.