Les «Biografies Ampostines» tornen al Museu de les Terres de l'Ebre

El cicle de conferències celebra 10 anys amb quatre xarrades sobre personatges ampostins, del 16 al 6 de maig

per Aguaita.cat , Amposta, 7 d'abril de 2021 a les 11:00 |
Els germans, cunyats i nebots de la família España, protagonistes d'una de les conferències. | Cedida
El Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta torna a acollir el cicle de conferències "Biografies Ampostines" amb l'objectiu de recuperar i divulgar la història de persones vinculades a la ciutat. Per desè any consecutiu, el cicle se celebrarà tots els dijous, del 15 d'abril al 6 de maig, a les 19 hores, i constarà de quatre biografies de personatges que han deixat empremta en la història més recent de la capital del Montsià.

Concretament, en esta edició es parlarà de la remera Anna Accensi, el 15 d'abril; del director del Museu d'Art Modern de Tarragona, Manel Margalef, el 22 d'abril; del doctor Tomàs Pujol Font, el 29; i dels germans España, el 6 de maig. Unes conferències presentades per investigadors locals, col·laboradors i familiars, que descobriran històries personals, amb aspectes poc coneguts dels biografiats, i fets col·lectius que volen ajudar en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat.


L'entrada a les conferències és gratuïta, tot i que per la pandèmia l'aforament serà limitat a 50 persones, que podran accedir per ordre d'arribada al Museu. El cicle de conferències "Biografies Ampostines" està organitzat pel Campus extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

 

Participació