coronavirus

Padrins i fillols poden menjar junts la mona enguany?

Les restriccions per prevenir el coronavirus dificulten la tradició

per NacióDigital, 3 d'abril de 2021 a les 09:50 |
Mones de Pasqua a l'aparador d'una pastisseria. | ACN
Les vacances de Setmana Santa seran atípiques per segon any consecutiu. En ple repunt dels contagis de coronavirus a Catalunya, les autoritats han fet crides a la prudència per evitar que la mobilitat i les trobades socials dels dies festius porten un avanç de pandèmia.

Dilluns és el dia en què els padrins regalen la mona als seus fillols, i un dels dubtes que planteja esta tradició és si es veurà afectada per les restriccions, ja que els contactes en espais tancats entre persones de diferents bombolles de convivència està prohibit.


Fonts de Protecció Civil expliquen que la normativa no permet que persones de dos bombolles de convivència es reunisquen en un domicili. En este sentit, les trobades en espais privats s'han de limitar a les persones que hi conviuen. Per tant, només en cas que padrins i fillols residisquen en un mateix domicili podrien menjar la mona junts.

L'alternativa, doncs, podria ser traslladar la tradició a un espai a l'aire lliure. Ara bé, esta opció també es veu afectada per les limitacions decretades pel Procicat. "Les reunions o trobades familiars i de caràcter social en un espai públic a l'aire lliure es limiten a un màxim de sis persones, llevat que es tracti de convivents", recorden des de Protecció Civil.


Ara bé, afegixen que "no es pot menjar la mona perquè no s'hi permet el consum d'aliments ni de begudes". Una solució que no incomplix les normes, doncs, pot ser trobar-se al carrer per regalar la mona i emportar-se-la a casa.

Una solució alternativa podria ser consumir la mona a la mateixa pastisseria, si té servei de taules. Els locals de restauració podran obrir estos dies des de quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda.Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació