L'Ajuntament de Tortosa aprova una modificació pressupostària de 14,3 MEUR, amb més de 9 MEUR en inversions

L'abstenció del regidor de Ciutadans permet al govern municipal en minoria aprovar els comptes de 2021

Redacció
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 15:37h
Pantalla amb els regidors seguint el plenari extraordinari telemàticament, davant la sala de plens des d'on l'ha seguit l'alcaldessa Meritxell Roigé i altes portaveus municipals.
Pantalla amb els regidors seguint el plenari extraordinari telemàticament, davant la sala de plens des d'on l'ha seguit l'alcaldessa Meritxell Roigé i altes portaveus municipals. | Cedida
L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació pressupostària de 14.338.874,50 euros per a l'exercici del 2021. Ho ha fet en un ple extraordinari este dijous i amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts i PSC) i l'abstenció del regidor de Ciutadans. Movem, ERC i la CUP hi han votat en contra. L'alcaldessa Meritxell Roigé ha defensat, que a falta de consens per aprovar un nou pressupost, la modificació dels comptes de 2019 també per este exercici se centrarà en l'atenció a les persones amb el doble de recursos a les partides d'atenció social i preveu la inversió més destacada que ha fet fins ara el consistori, de 9.638.450 euros.
Pel que fa a la reactivació econòmica, la modificació pressupostària preveu crear els Bons Tortosa amb 400.000 euros destinats a vals de descomptes perquè la ciutadania els gaste en els comerços adherits. Es preveu que la campanya tinga un impacte econòmic superior als 1,2 milions d'euros.

La inversió es destinarà a la via pública, el patrimoni, la cultura, actuacions en zones verdes i arbrat, a crear més carrils bici o la potenciar el turisme a la ciutat.