La CUP creu que Endesa hauria d'assumir el 100% de deute acumulat per pobresa energètica

Els anticapitalistes demanen impulsar una energètica pública tal com s'ha acordat amb ERC

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 30 de març de 2021 a les 18:58 |
Arxiu
La CUP creu que Endesa hauria d'assumir el 100% del deute acumulat per pobresa energètica de més de 35.000 famílies. Després que s'haja fet públic que la Generalitat, administracions locals i l'empresa subministradora assumiran el deute acumulat dels últims sis any, els anticapitalistes han constatat que la subministradora hauria de fer-se càrrec íntegrament de la despesa en tenir un benefici net anual de "prop de 1.000 MEUR". En un comunicat, la formació ha lamentat que s'haja "trigat tant" en fer ús de la regulació i que s'haja deixat "milers de famílies a la intempèrie "durant tot este temps". També han destacat que queda evidenciada la necessitat d'impulsar una empresa energètica pública catalana tal com han acordat amb ERC.
En el mateix comunicat, la CUP ha celebrat que es condone el deute a les famílies afectades i evidencien que esta "victòria parcial és mèrit de les entitats en contra de la pobresa energètica i el moviment veïnal", que han estat els últims anys lluitant perquè el deute no l'hagen d'assumir les persones en situació de vulnerabilitat.


A més a més, la diputada de la CUP Laia Estrada ha celebrat que la iniciativa catalana contraste amb la gestió del govern espanyol amb els oligopolis espanyols.

Els cupaires han insistit que cal complir l'acord per la investidura d'ERC i la CUP i impulsar una empresa energètica publica. Han demanat que un bé essencial com la llum "sigui de titularitat i gestió pública i se’n garanteixi l’accés universal a totes les llars de Catalunya i es faci front a la pobresa energètica".

 

Secció/Subsecció: Serveis Socials, Política, Societat, Parlament
Codificació territorial: Catalunya
Categories: Serveis Socials, Política, Text, Societat, Catalunya, Parlament
Id: 3779632
Etiquetes CUP, Endesa, energètica, Laia Estrada, pobresa energètica

 

Participació