coronavirus

El País Valencià estudia relaxar les restriccions després de Setmana Santa

Puig anuncia que si finalitza el període vacacional amb una incidència baixa del coronavirus es podrien flexibilitzar les mesures

per NacióDigital , 30 de març de 2021 a les 17:24 |
Un control policial. | Europa Press
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha situat després de Setmana Santa un possible relaxament de les restriccions per combatre el coronavirus, en una autonomia que ha assolit la incidència més baixa del virus de tot l'Estat i es manté en risc baix.

"Ara no és el moment de la relaxació, és el moment de la màxima prudència. Estem molt bé perquè hem fet un gran esforç en les darreres setmanes i ara cal consolidar esta posició, una posició que fa que la Comunitat Valenciana siga en estos moments la de menor incidència d'Espanya", ha explicat el cap del govern valencià.


Si s'aconseguix evitar un increment de casos de Covid-19 després del període festiu i s'arriba al 12 d'abril, quan caduquen les actuals restriccions, amb "una incidència baixa", ha avançat Puig, arribarà el moment de "valorar alguna relaxació de les mesures". Ara bé, l'objectiu és "Covid zero" a l'estiu, quan "es juga la temporada el sector turístic valencià".


Actualment al País Valencià els bars estan oberts fins a les cinc de la tarda, amb un aforament del 100% a les terrasses i del 30% a l'interior dels locals. Pel que fa als gimnasos i instal·lacions esportives, es manté un aforament d'un terç. L'horari del toc de queda és de les deu del vespre a les sis del matí, i està en vigor un tancament perimetral del territori valencià, si bé es permeten els desplaçaments interns.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació