L'alumnat ho té difícil per arribar en transport públic al Campus de l'Ebre de la URV

Ho constata un informe del Consell Comarcal del Baix Ebre, on es demostra la poca freqüència d'horaris

L'alumnat del Campus de la URV a les Terres de l'Ebre ofereix els graus d'Educació Infantil i Primària, Infermeria i ADE..
L'alumnat del Campus de la URV a les Terres de l'Ebre ofereix els graus d'Educació Infantil i Primària, Infermeria i ADE.. | Cedida
Aguaita.cat
30 de març del 2021
Actualitzat a les 10:04h
L'alumnat dels centres universitaris amb seu a Tortosa ho té difícil per traslladar-se amb transport públic. Així ho constata un informe elaborat per l'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Ebre, que conclou que actualment l'alumnat procedent de cinc municipis de la comarca no disposen de transport públic per garantir la seua arribada a les vuit del matí al centre universitari. Tampoc disposen d'oferta de transport públic més enllà de les set del vespre els estudiants que opten pel torn de tarda, procedents de fins a set poblacions diferents.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el conseller comarcal d'Ensenyament, David Poy, han presentat l'informe sobre la procedència de l'alumnat als estudis del Campus de l'Ebre de la URV a Tortosa i l'Escola Universitària de Salut i Esport i l'oferta de transport públic existent actualment per arribar-hi. "Aquest curs acadèmic els alumnes dels municipis de l'Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles i l'Ampolla no disposen de transport públic, ni tren ni tampoc autobús, per poder arribar a les vuit del matí a Tortosa, que és quan comencen les classes", ha explicat el conseller comarcal d'Ensenyament. En el cas de l'alumnat que està matriculat en horari de tarda, aquest curs els alumnes d'Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, el Perelló, Tivenys i Xerta, no tenen oferta de transport públic més enllà de les set del vespre. A més, tant els estudiants d'Educació Infantil com els de Fisioteràpia acaben les classes a les 9 de la nit, per la qual cosa només els de l'Aldea disposen de transport públic en acabar la jornada.

L'informe s'ha elaborat després que el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprovés una moció, per unanimitat, que reclama la millora de la comunicació del Campus Terres de l'Ebre-URV. "Traslladarem aquest informe als centres universitaris perquè valoren la possibilitat d'adaptar el seu horari d'inici i finalització de les classes a l'oferta de transport públic, així com als municipis afectats", ha manifestat Faura. També es farà arribar aquesta informació a la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, perquè es valore la possibilitat de modificar els horaris de les línies d'autobús i tren i adaptar-los als horaris de l'oferta formativa.

Al Campus de l'Ebre de la URV a Tortosa es cursen els graus d'Educació Infantil, Educació Primària, Administració i Direcció d'Empreses i Infermeria, mentre que a l'Escola Universitària de Salut i Esport s'imparteix Fisioteràpia. Actualment, hi ha 150 alumnes que procedeixen del Baix Ebre als estudis universitaris al torn del matí i 110 més de la resta de les Terres de l'Ebre. Pel que fa al torn de tarda, hi ha 53 alumnes al Grau d'Educació Infantil procedents del Baix Ebre i 54 més de la resta de les Terres de l'Ebre, mentre que al Grau d'Infermeria hi ha 110 alumnes del Baix Ebre.