L’Escola Carles III i l’INS Els Alfacs reben el distintiu «Camí al Violeta»

L’Associació Forgender Seal i la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere reconeixen i motiven els esforços de la direcció i l’equip docent d’estos dos centres de la Ràpita en la igualtat de tracte i oportunitats

per Aguaita.cat, La Ràpita | 29 de març de 2021 a les 18:02 |
Preparant la motxilla d'escola | Arxiu (Nació Digital)
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L’Associació Forgender Seal i La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere atorguen a l’Escola Carles III i a l’INS Els Alfacs el distintiu ‘Camí al Violeta’, amb validesa fins al març de 2023. El distintiu reconeix i motiva els esforços de la direcció i l’equip docent en la igualtat de tracte i oportunitats, tant en la gestió del centre com en la capacitat de fer créixer l’apoderament de l’alumnat. 

El distintiu ‘Camí al Violeta’ es lliura com a resultat de l’avaluació de l’Índex de qualitat social, gènere i diversitat de l’àmbit educatiu, el qual es defineix com un instrument de transformació social per avançar cap a la igualtat de tracte i oportunitats mitjançant el compromís de la direcció i l’equip del centre. A més, l’índex pretén reduir les desigualtats socials i de gènere, i construir societats a partir d’una educació transformadora on la perspectiva de gènere, els drets humans i la diversitat siguin eixos transversals de la seua actuació. 


La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, exposa que “des de l’Ajuntament treballem amb el propòsit de crear una Ràpita igualitària, sense discriminacions de gènere, i un dels factors claus per aconseguir-ho és començar a conscienciar en els centres educatius”. Ferraté afegeix que “és satisfactori que centres del municipi assolisquen reptes i compromisos com este per construir comunitats més justes i cohesionades”. 

Amb l’atorgament del distintiu ‘Camí al Violeta’, ambdós centres han demostrat la voluntat de seguir treballant per assolir els criteris d’igualtat social, gènere i diversitat.


 

Acreditació Violeta per l'empoderament de l'alumnat en els valors d'igualtat de gènere Foto: Forger Seal i Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

 

Participació