Ports invertirà 900 mil euros per construir una base nàutica a la Ràpita

El port de la Ràpita vol esdevenir un centre de referència de serveis nàutics d'oci, esport i competició

per Aguaita.cat, La Ràpita | 29 de març de 2021 a les 12:08 |
Recreació virtual de la futura base nàutica del port de la Ràpita. | Cedida
El port de la Ràpita tindrà una base nàutica per convertir-lo en un centre de referència en els serveis d'oci, esport i competició a la badia dels Alfacs. L'espai, que complementarà els 1.825 amarradors esportius que el posicionen com a líder en activitat nàutica a la zona, ha d'acollir els serveis de l'Escola de vela i de les activitats nàutiques. A més, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Ràpita, es farà una activitat formativa de vela curricular per a tots els alumnes de centres docents del municipi. El projecte constructiu de la base nàutica ha estat licitat per 935.000 euros i un termini d'execució de nou mesos.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, celebrava la licitació del projecte: "Invertirem 935.000 euros per construir un centre de referència al port de la Ràpita que promogui el territori i Catalunya arreu del món, que ajudi a desestacionalitzar l'activitat nàutica i a fomentar la nàutica de base", al qual afegia que "la bona col·laboració que hi ha entre les dues administracions ha estat clau per portar endavant aquest projecte que ha de convertir el nou centre d'activitat nàutica en un nou pol d'activitat econòmica per al municipi i el conjunt de les Terres de l'Ebre".


Per la seva part, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, esmentava que "la Badia dels Alfacs és el marc incomparable i immillorable per a la pràctica d'esports nàutics, i és per això que la col·laboració entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de la Ràpita farà realitat el projecte necessari per acabar convertint la Ràpita, la Badia dels Alfacs i les Terres de l'Ebre en el referent nacional en esports nàutics". Caparrós afegia que està "molt satisfet del projecte que impulsa Ports de la Generalitat i convençut que serà un projecte de desenvolupament estratègic per al nostre municipi i per al nostre territori".

Un edifici autosuficient energèticament

La base nàutica de la Ràpita ha de ser un edifici autosuficient energèticament que funcionarà amb energia solar i tindrà zero emissions de CO₂ a l'atmosfera. En este sentit, s'alinea amb les línies estratègiques de l'Agenda Verda i del Pla de ports Horitzó 2030 que ha de convertir els ports en instal·lacions autosuficients energèticament mitjançant energies renovables.

L'edifici estarà format per dos plantes: la planta baixa tindrà dues zones, un espai cobert on s'ubicaran les oficines, els vestidors, els serveis i altres recintes de la instal·lació als quals s'accedirà a través d'un porxo cobert, així com un espai descobert per emmagatzemar les embarcacions; mentre que el pis acollirà aules, una sala d'actes i serveis. El voltant del centre s'urbanitzarà per aconseguir un entorn agradable, compatible amb l'activitat i des d'on es puguin contemplar totes les activitats lligades al centre.

 

Participació