El Museu de la Pauma de Mas de Barberans recupera els tallers i les visites guiades

Els tallers d'artesania, que arranquen esta Setmana Santa, ja estan plens i amb llista d'espera

Aguaita.cat
29 de març del 2021
Actualitzat a les 21:51h
El Museu torna a oferir les visites al Cocó de Gralla, esta Setmana Santa.
El Museu torna a oferir les visites al Cocó de Gralla, esta Setmana Santa. | Cedida
El Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans reprèn les visites guiades a les pintures rupestres i els tallers d'artesania coincidint amb Setmana Santa. Des del Museu ja es tornen a oferir les visites al Cocó de la Gralla, el conjunt pictòric d'art rupestre que està dins el Parc Natural dels Ports. Unes pintures de més de vuit mil anys d'antiguitat que són visitables des del 2017. Quant als tallers, avui i fins dimecres es realitzarà un taller de cabasset de pauma i un altre per crear un ase de pauma.

Per als mesos vinents, si la pandèmia evoluciona de forma favorable, es durà a terme un altre taller de trena de nus amb materials tous de Tim Johnson, el mes de maig; i el de cistelleria de mar amb Josep Mercader, el mes de juny. D'altra banda, el de màscares boscanes impartit per Simone Simons, artista i artesana de fibres vegetals especialitzada en espart, i l'escenògrafa Maria Pons, que s'havia de dur a terme el primer cap de setmana de març s'ha hagut de reprogramar el mes de juliol. Tots els tallers ja estan complets i amb llista d'espera.

Davant la situació de pandèmia, s'han limitat a vuit o menys les places dels tallers i sempre que es pugui es realitzaran total o parcialment a la terrassa del museu per tal de reduir encara més qualsevol risc de contagi.