L'abadejo, protagonista del cicle «Cada Mes Un Mos» a Tortosa

El cicle Cada Mes Un Mos, inclòs dins l'eix del menjar de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, té com a protagonista estes setmanes l'abadejo

Abadejo en una parada del Mercat Municipal de Tortosa
Abadejo en una parada del Mercat Municipal de Tortosa | Tortosa Turisme
Aguaita.cat
26 de març del 2021
Actualitzat a les 15:32h
Ingredient molt vinculat a les dates de la quaresma i la Setmana Santa, l'abadejo té molt d'arrelament al receptari local. Antigament, associat a les faenes del camp com a producte en conserva que permetia consumir-lo en èpoques en que no es disposava dels electrodomèstics actuals. A més, és un dels productes més singulars del Mercat de Tortosa on persisteixen diversos comerços de llarga tradició vinculats amb la venda de salaons. La importància de la navegació fluvial i el fet que el riu Ebre fos una de les principals portes d'entrada de mercaderies cap a la península han contribuït que este peix originari dels mars freds del nord siga, encara avui, un dels menjars més representatius de la cuina tortosina.



Coincidint amb el cicle Cada Mes Un Mos, diferents establiments de restauració de Tortosa ofereixen des del 26 de març fins al 5 d'abril diversos plats que tenen l'abadejo com a ingredient principal. La iniciativa, a càrrec del gremi de restauradors Platigot, es pot consultar a la web de la Federació Tortosa Més https://www.tortosames.com/capital-de-la-cultura-catalana-2021/