Amposta recuperarà els nius de metralladores de la Guerra Civil

Es farà la restauració dels nius mitjançant un camp de treball amb joves, dintre el pla de recuperació d'espais de memòria històrica de la ciutat

Un dels nius de metralladores que es volen recuperar, a Amposta.
Un dels nius de metralladores que es volen recuperar, a Amposta. | Cedida
Aguaita.cat
26 de març del 2021
Actualitzat a les 10:57h
L'Ajuntament d'Amposta iniciarà el tràmit per declarar els nius de metralladores Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), un procés que es portarà a provació el proper ple ordinari, previst per al 29 de març. Amb la catalogació es protegirà els dos nius de metralladores, situats a la part del darrere del cementiri municipal, de què se'n pugui fer cap modificació que alterin o destrueixin els espais.

Paral·lelament, també s'ha demanat fer una restauració d'estos espais amb camps de treball, impulsats pel COMEBE i la fundació Josep Carol. Els treballs seran efectuats per joves menors de 18 anys durant 15 dies, este estiu. Tot i ser construccions poc sòlides, "perduren com a elements de la memòria històrica de la Guerra Civil a Amposta i és per això que cal preservar-los", explicava Inés Martí, regidora de Cultura i Memòria Històrica. L'Ajuntament d'Amposta, per la seva banda, els proporcionarà un lloc on dormir i el material necessari per dur a terme les tasques. El projecte forma part del pla de recuperació d'espais de memòria històrica de la ciutat.

Els dos nius de metralladores blindats es troben ubicats, un a la sortida de la ciutat, concretament damunt d'un vial, de l'anomenat Camí de les Tosses que es dirigeix a la carretera C12 i l'altre, mig soterrat en un petit parc situat a l'entroncament entre els carrers de la Mina i de la República. A banda, juntament amb este últim niu, n'hi havia un altre, tot i que amb la urbanització de la zona va desaparèixer.