Els 8 eixos culturals que fan de Tortosa la Capital de la Cultura Catalana, a exposició

La mostra forma part de la Capital de la Cultura Catalana i posteriorment es podrà veure a altres indrets de Catalunya, com el Palau Robert de Barcelona

per Aguaita.cat , Tortosa, 24 de març de 2021 a les 18:40 |
Logotip de Tortosa Capital de la Cultura Catalana | Cedida
Este dissabte s'inaugurarà oficialment l'exposició 'Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021. La cultura que vivim!'. La mostra, que tindrà la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa com a primera parada, explica a través de diversos panells les diferents expressions culturals que nodreixen la vida i el llegat del municipi. Agrupats en diferents eixos temàtics, els elements aprofundeixen en els àmbits que configuren els vuit eixos de la capitalitat cultural de Tortosa: la paraula, el medi, la festa, l'expressió artística, el menjar, el treball, la creença i l'expressió corporal i musical. 

Cada panell compta amb explicacions elaborades en col·laboració amb els respectius grups de treball de la Capital de la Cultura Catalana, i amb fotografies representatives dels diferents camps culturals. Els textos detallen vessants com la variant lingüística, les expressions del folklore, els referents literaris o la documentació històrica. També, els diferents períodes històrics de la ciutat, les referències arquitectòniques, el medi ambient i la preeminència del riu, les activitats festives populars i el pòsit deixat per les diferents cultures presents a la ciutat, les principals figures artístiques o la importància i la singularitat dels productes gastronòmics locals, entre molts altres aspectes. 


La inauguració de dissabte permetrà donar el tret de sortida a una exposició que té previst arribar a diferents punts de Catalunya: fins al 9 de maig es podrà veure a Tortosa i, posteriorment, el Palau Robert de Barcelona l'acollirà a partir del 13 de maig. D'esta manera, la ciutat vol donar a conèixer al conjunt del país les expressions, el patrimoni i la creació que identifiquen Tortosa i els seus barris i pobles. 

A Tortosa, l'exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 18.30 h. Els últims diumenges de mes també estarà obert, de 10 a 13.30 h, coincidint amb la jornada gratuïta de portes obertes al Museu. 


 

 

Participació