Amposta prepara una tretzena Festa del Mercat a la Plaça semiconfinada

Concursos d’aparadors i balcons, terrasses temàtiques i espectacles a l’aire lliure són algunes de les activitats que permetran celebrar la festivitat

per Redacció , Amposta, 24 de març de 2021 a les 16:27 |
Imatge d'arxiu d'una edició anterior. | Cedida
La Festa del Mercat a la Plaça prepara una edició semiconfinada. Així, del 20 al 23 de maig, Amposta tornarà a principis de segle XX en la tretzena edició d’esta festa de recreació històrica. Ho farà, però, d’acord amb les mesures i restriccions vigents en aquell moment a causa de la pandèmia. "Encara que segurament no podrem viure una Festa del Mercat com les anteriors a la pandèmia, no volem dixar passar l’oportunitat de celebrar esta cita amb diferents activitats", diu la regidora de Cultura, Inés Martí, tot animant a la gent que prepare ja les seues vestimentes d’època per lluir-les aquell cap de setmana.

L’eix temàtic d’enguany seran els transports. Este havia de ser el tema de la dotzena edició, però com no es va poder dur a terme a causa del confinament, es rendirà homenatge a este  sector en la tretzena Festa del Mercat. Una de les activitats al voltant d’esta temàtica serà una exposició al Museu de les Terres de l’Ebre.


Enguany també es tornarà a celebrar el ja habitual concurs de decoració d’aparadors i s’incorporarà una novetat: també es durà a terme un concurs de decoració de balcons. Les bases i requisits per participar-hi seran publicades durant la segona quinzena de març a la web de l’Ajuntament.

Pel que fa a la restauració, els establiments que ho desitgen podran participar de la Festa amb una terrassa on es podran fer vermuts, dinars i sopars (a domicili si les normatives ho dicten així) temàtics. Per participar, també ho hauran de fer mitjançant inscripció tal com dicten les bases que es publicaran les últimes setmanes de març. La resta d’activitats, com espectacles o representacions, s’han adaptat a l’aire lliure, d’acord amb els horaris i mesures establertes pel PROCICAT. "Enguany, donades les circumstàncies, més que mai fem una festa centrada en el km0, donant suport als establiments i negocis de la ciutat", apunta Martí, regidora de Cultura.


El cartell d’enguany és una adaptació del de l’any passat, seguint amb la temàtica proposada, però adaptant-lo a les circumstàncies amb les quals se celebrarà esta tretzena Festa del Mercat a la Plaça.

 

Participació