Ports treu a licitació el projecte per construir una llotja de peix al port de Deltebre

El projecte té un pressupost de 700.000 euros i un termini d'execució de nou mesos

per Aguaita.cat, Deltebre | 24 de març de 2021 a les 10:34 |
Imatge virtual de la futura llotja del port de Deltebre. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Deltebre tindrà una llotja al port fluvial perquè els pescadors puguin realitzar la subhasta, la manipulació i la distribució del peix dins del mateix recinte portuari, així com donar servei a una flota de 24 embarcacions d'arts menors. Concretament, el projecte preveu fer tres espais diferenciats amb una zona per a la recepció del peix, una altra per a l'activitat de la subhasta i els espais annexos, i un tercer espai administratiu per a les oficines de la Confraria i una sala de reunions. Tot plegat, es vol començar a fer durant el mes de juny i compta amb un pressupost de 700.000 euros.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit sobre esta licitació que "la llotja és una demanda del sector pesquer i des de Ports hem fet un esforç per invertir 700.000 euros perquè els pescadors puguin fer la comercialització del peix al port". Gómez Comes ha afegit que "l'Administració portuària sempre està al costat dels pescadors i treballa per donar-los el millor servei".


Per la seva part, el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pascual Chacon, ha dit que "els pescadors de Deltebre estan molt contents amb la licitació del projecte perquè la llotja ben aviat serà una realitat". Chacon també ha tingut paraules d'agraïment per al director de Ports de la Generalitat: "Agrair al director de Ports la seva implicació, il·lusió i esforç perquè a pesar de la situació actual ha treballat perquè el projecte continués endavant".

El nou equipament disposarà d'un circuit perquè els visitants puguin veure la subhasta del peix, ja que és un fort atractiu turístic, així com d'un bar-restaurant des d'on es podrà promocionar el turisme gastronòmic, la cultura marinera i donar prestigi a la gastronomia catalana i la dieta mediterrània amb el peix de la costa.

 

Participació