Desarticulat un grup criminal que robava en segones residències i botigues d'Alcanar

La investigació dels Mossos ha permès la detenció de tres homes i la recuperació de nombrosos objectes procedents dels robatoris

per Aguaita.cat , Alcanar, 23 de març de 2021 a les 11:02 |
Eines i altres elements requisats pels Mossos al grup criminal d'Alcanar. | Cedida
Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que robava amb força a botigues i domicilis d'Alcanar. Després de diversos robatoris amb força en segones residències i establiments comercials a la zona d'Alcanar Platja, els agents de la Unitat d'Investigació d'Amposta van detenir, el passat 18 de març, tres homes de 30, 39 i 48 anys, tots tres de nacionalitat romanesa i veïns d'Alcanar, com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal.

La investigació va permetre determinar que la majoria dels robatoris eren efectuats per un mateix grup de persones, ja que presentaven un patró comú en relació amb franges horàries, manera d'accedir als habitatges i tipus d'objectes sostrets, principalment aparells electrònics i eines. Paral·lelament a la investigació, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Alcanar van iniciar un dispositiu coordinat per tal de poder evitar l'increment de robatoris i obtenció d'indicis per detenir els autors.


Finalment, les indagacions van portar als policies fins a un xalet de la mateixa localitat d'Alcanar, on els homes van ser sorpresos mentre manipulaven televisors i altres aparells procedents dels darrers robatoris. Els tres homes van quedar detinguts i, fins ara, s'han pogut resoldre nou robatoris mitjançant el reconeixement dels objectes intervinguts per part dels seus legítims propietaris.

La investigació continua oberta i no es descarta que la xifra de robatoris atribuïts als detinguts es pugui veure incrementada. Els detinguts, dos dels quals amb antecedents per delictes similars, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia d'Amposta i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

Participació