La Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat reclamen la reobertura de l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre

Els tres Consells Comarcals ha enviat una carta a directora de l'Institut Nacional de la Seguretat Social exigint recuperar el servei cancel·lat fa un any pel confinament

per Aguaita.cat , Móra d'Ebre, 22 de març de 2021 a les 10:19 |
Les presidències dels tres Consells Comarcals, signant la carta on reclamen la reobertura de l'oficina de Móra d'Ebre | Cedida
Ja fa un any que l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre està tancada. Amb la declaració de l'estat d'alarma i el confinament domiciliari, el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions va ordenar el tancament del servei presencial d'atenció al públic a les oficines de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, però avui, un any després i amb les restriccions més flexibles, la de Móra d'Ebre seguix sense oferir el servei a les poblacions de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Per aquest motiu, les tres presidències dels consells comarcals han signat una carta conjunta que faran arribar a la directora de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, María Carmen Armesto.

El document destaca que "els Consells, des dels seus serveis socials bàsics, han atès la població per fer tràmits propis de la Seguretat Social i de la mateixa oficina". De fet, els equips tècnics de l'administració comarcal "sovint sense accés a la informació necessària" han hagut d'ajudar la població a tramitar prestacions, ajudes, l'ingrés mínim vital, consultes sobre tramitació d'expedients de jubilació, orfandat o invalidesa. El comunicat recorda també que "les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles a les zones rurals on predomina un envelliment considerable de la població i amb persones properes a l'excussió o afectades per la bretxa digital".


Per aquests motius, les presidentes dels Consells Comarcals de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, Neus Sanromà i Gemma Carim, i el president del Priorat, Xavier Gràcia, demanen la reobertura i el manteniment de l'oficina de Móra d'Ebre, una oficina que, segons diuen, fins avui havia estat molt ben valorada per la població i pels usuaris donant una bona imatge del seu servei i una atenció personal considerada un servei bàsic.

 

Participació