Tortosa torna a escollir per votació popular els elements patrimonials més representatius de la ciutat

El consistori posarà en marxa una ruta turística que ressegueix els set Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa

Aguaita.cat
22 de març del 2021
Actualitzat a les 9:52h
L'entrega dels diplomes a les entitats representants de cada element, este cap de setmana.
L'entrega dels diplomes a les entitats representants de cada element, este cap de setmana. | Cedida
La Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat; la Festa del Renaixement; la catedral; el riu Ebre i la navegació fluvial; els Reials Col·legis; la Banda Municipal de Música, i el Museu de Tortosa i les edificacions modernistes. Són els set elements més representatius del patrimoni de la capital del Baix Ebre, d'aquesta manera ho ha determinat tota la ciutadania que va escollir-los per votació popular durant l'any passat, com a preàmbul de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va subratllar que la votació va escollir set elements, tot i que "tenim la sort de tindre una ciutat molt rica en patrimoni i n'haguessen pogut ser molts més", ha dit. A més, Roigé es mostrava satisfeta que siguen elements que representen la ciutat més enllà del municipi i que, a la vegada, siguen molt importants per a la ciutadania de Tortosa: "ens els estimem i els portem al cor. Ara, que esta oportunitat ens permeta fer un pas més per donar-los a conèixer i explicar-los, i que ens en sentim encara més orgullosos", reblava.

Amb este objectiu, l'Ajuntament de Tortosa ha instal·lat uns panells en diversos punts de la ciutat vinculats amb els set tresors, que permeten fer una ruta pel patrimoni. Un trajecte que permet passejar de punta a punta de la ciutat, des de l'important conjunt emmurallat fins a peu de riu, passant per espais referents com el parc, la Casa de la Música, el Mercat Municipal o la catedral.

El president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, també va voler destacar que "en cap de les 36 eleccions dels 7 Tresors fetes fins ara ens havíem trobat amb tants comentaris com ens han fet arribar la gent de Tortosa, en els quals ens explicaven per quin motiu calia triar l'opció que ens proposaven". Tudela remarcava, a més, que a partir d'ara s'iniciarà una campanya de difusió internacional amb els set tresors com a protagonistes, que permetrà donar a conèixer el patrimoni de Tortosa arreu del món.